perjantai 11. toukokuuta 2012

Mitta tuli täyteen...

...nimittäin lukemia puntarissa. Molemmat raskaudet on kerryttäneet kiloja oikein kunnolla ja vielä kun olen sitä ihmistyyppiä joka stressin kohdatessa paisuu kun pullataikina, alkoi puntari näyttää karmaisevia lukemia. Äärimmäinen "ja sen yli ei kyllä mennä"-raja alkoi olla enää kilon päässä. Oikeastaan viimeinen pisara oli, kun mies veti jalkaansa vahingossa mun farkut. Ja se on kuitenkin 20 senttiiä pidempi.

Mun luonteeseen ei sovi yhtään mikään laihdutuskuuri. Tarkotus oli nyt sitten tehdä sellainen kokonaisvaltainen ryhtiliike. Ja se tarkoittaa muutamaa asiaa.

1. UNI
Jos ei saa tarpeeksi unta, ei jaksa yhtään mitään. Eli ensimmäisenä listalla on saada unirytmi kuntoon. Se on onnistunutkin jopa hetkittäin. Ja kyllä sitten huomaa kuinka seuraavana päivänä on ollut paljon enemmän virtaa.

2. RUOKA
Säännöllisesti, terveellisemmästi ja vähemmän. Eli itekkin nyt vain poikien kanssa samalle ruokarytmille. Aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala. Joka ruualle salaattia. Enemmän täysjyvää ja kasviksia. Mun kohdalla kasvikset tarkoittaa kyllä sitä, että ripottelen pakastepussista jotain rehuja kastikkeen joukkoon. Tällä hetkellä suosikkina on Pirkan joku meksikojuttu, missä on paprikaa, sipulia ja kahdenlaisia papuja. Ja kun syö useammin, on helppoa syödä kerralla vähemmän. Ja ruualta oon jättänyt leivän kokonaan pois. Syön leipää vain välipalaksi.

3. LIIKKUMINEN
Tarkotus olisi nyt yrittää liikkua enemmän. Kaksi kertaa viikossa edes jotain. Eli tämän hetken nollatilanteeseen tuo on jo iso parannus. Siis hermojen menetyksen uhalla käydä tekemässä kävelylenkkejä poikien kanssa tai jumpata kotona. Myös ihan hyötyliikuntaa olisi tarkoitus lisätä. Siis imuroidessa voin siirtää myös sen sohvan ja roskapusseja ei tarvitse kerätä eteiseen.

4. VESI
Ja sitten olisi tarkoitus juoda paaaaaaljon vettä. Jano muuttuu kuulemma aivoissa makeanhimoksi ja sen oon huomannut. Olo on muutenkin virkeämpi kun juo sitä vettä vähän joka välissä.

Eli oikeastaan siis säännöllisempi päivärytmi kaikin puolin. Ja tässä parisen viikkoa kun näiden asioiden kanssa on koittanut tsempata, niin tulostakin on tullut. Melkein pari kiloa on jo kadonnut. Eli enää olis parikymmentä saatava pois...

1 kommentti:

  1. Kävin eilen shoppailemassa ja tulin siihen tulokseen, että remonttiin menee tämäkin äiti! Kuulostaa hyvältä sun remppa, mää tuun kans! :)

    VastaaPoista