torstai 17. toukokuuta 2012

Ovela mukula

Meillä on JooJoo saanut olla pieni poika hyvin pitkään. Siis tiettyjä ikään kuuluvia velvotteita ei oo kuluneen vuoden rankkuuden takia jaksanut vaatia. Ja nämä velvoitteet on pissalla käyminen vessassa ja ilman tuttia nukkuminen. Vaipattomuutta ollaan tässä harjoteltu jo muutama viikko ja se sujuu aika hienosti. Enää ei oo tullu vahinkoja ja parin tunnin päikkäritkin sujui tänään ilman vaippaa ja kuivalla sängyllä. Yöksi, ulos ja kylään laitetaan kuitenkin vielä vaippa. Tosin tässä pikapuolin voisi kokeilla kyläilyä "kaustinmummuue"-ilman vaippaa. Siellä kun ei oo niin paha juttu, jos vahinko sattuisikin tulemaan.

Mutta se tutti... Se piti jättää jo siinä vaiheessa kun alkoi 2 vuotta tulla täyteen. No ei jätetty. JuuJuun sydänvian takia piti matkustaa paljon autolla, nukkua vieraissa ja vaihtelevissa paikoissa, olla erossa äidistä ja olla keskellä pelkääviä ihmisiä. Siinä rytinässä ei vain hennonut ottaa pois asiaa, joka toi pienelle isoveljelle turvaa. Mutta nyt päätin, että kolme vuotta on viiminen takaraja. Kolmevuotias ei enää syö tuttia! Yksivuotiaskaan ei saa tuttia yleensä kun nukkumisjuttuna. Kaksi iltaa on jo onnistunut ihan kohtuu hyvin tuo nukahtaminen ilman tuttia. Mutta harmi vain tämä tutittomuus lyhentää yöunia. Ensinäkin nukahtamiseen menee illalla kauemmin ja aamulla poika jostain syystä sitten herää aikasemmin. Ja se tarkoittaa väsymystä päivällä. Ja kun päiväunia ei oo nukuttu hetkeen niin eihän niille sitten ole kiva mennä. Ja se ei onnistu ilman tuttia.

Vein muksun sänkyyn päikkäreille. Ensin se itki tuttia ja hetken päästä piti päästä vessaan. Sanoin sille, et "mene vain vessaan". No sehän meni. Ja pisti oven perässään lukkoon. Menin sitten kattomaan mitä tuo pienempi puuhaa. Hetken päästä kuului juoksuaskelia ja sitten oven kolahdus. Katoin, että isomman huoneen ovi on kiinni ja valot pois: se siis meni päikkäreille. Ja sinne ei voi silloin kurkata, kun se rauhottuminen loppuu siihen. Kun muksu heräsi, totesin ne pahat aavistukset niistä juoksuaskelista oikeiksi: muksu tulee tyytyväisenä ja unisena pikkuveljen tutti suussa... No ainakin onnistu ne unet ilman vaippaa jo.

1 kommentti:

  1. Meillä on syksyllä kans vuorossa tutti. Kauhulla odotan! Kesällä yritän jo (taas) potta-asiaa eteenpäin. Meillä ku se on tyssänny ihan täysin vaikka välillä meni jo NIIN hyvin!

    VastaaPoista