perjantai 17. elokuuta 2012

Tallinnan reissu

No niin jos nyt vaikka saisi aikaan kirjotella pikkasen tosta meidän reissusta.

Torstaina vietiin aamupäivästä muksut mummolaan, haettiin Juuson kummisetä kyytiin ja lähdettiin ajelemaan kohti Helsinkiä.
Ajeltiin tuosta Jyväskylän kautta, kun miehellä oli yksi työjuttu hoidettavana. Nähtiin kyllä taas, kuinka mies on huomattavasti parempi arvioimaan matkoihin kuluvaa aikaa. Olin ihan varma, että meille tulee vielä kiire. Vähän Jyväskylän jälkeen huomasin takissani jotain tahmaa. Ihanainen Joona oli päättänyt maustaa äidin takkia suklaakastikkeella. Onneksi se lähti ihan vedellä huuhtelemalla pois. Takki kyllä oli sitten ihan märkä.

Miehen harrastus on osoittautunut yllättävän käytännölliseksi ja hyödylliseksi, sillä tälläkin kertaa siitä oli reissussa apua. Saatiin jättää auto Espooseen miehen harrastekaverin pihaan ja tää kaveri kävi vielä heittämässä meidät satamaan. Ehdittiin pikkasen kattella siinä Helsinkiäkin. Ja vähän aikaa katsella kun tyypit pomppi tornista alas. Sieltä lensi mm. Teräsmies!
Mua ei saisi kyllä pomppimaan narunjatkoksi kirveelläkään. 

Ilta menikin sitten Viking Line XPRS-laivalla kierrellessä. Laiva oli jo illalla Tallinnassa, mutta yövyimme laivalla.
Aamulla herätys 6:15 ja aamupalalle. Aamupalan jälkeen kamppeet kasaan ja kaupunkia kiertämään. Ensin mietittiin, että pitäiskö koittaa jostain ettiä vähän parempi kartta, mutta kun aikaisemmin oltiin kuitenkin katsottu, että hotellimme sijaitsee hyvin lähellä Sokos Hotel Virua, niin päätettiin sitten suunnistaa sen mukaan. Eikä me lopulta sitten kovin pahasti harhaan käveltykkään. Baltic Hotel Vana Viru oli siitä jännittävä, että sinne oli kulku takapihan kautta.
 Hotelli kuvassa tuo harmaa tuossa mustan ja keltaisen välissä. Tässä sitten näkymää hotellilta kaupungille päin. Valkoinen rakennus keskellä kuvaa on Sokos Hotel Viru.

Jätettiin laukut säilöön ja lähdettiin tutkailemaan Tallinnaa. Ensimmäisenä suunnattiin Virukeskukseen, jossa ei ollut vielä mitään auki. Ysin aikaan saatiin sitten aamukahvit. Virukeskuksen kiertelemisen jälkeen lähdettiin sitten tutkailemaan vanhaa kaupunkia. Sieltä löytyi mm. masiina, jolla sai tehtyä viiden sentin kolikosta onnenamuletin. Kolikko sisään ja sitten pyöritettiin kahvaa ja masiina oli tehnyt kolikosta soikion.

Keskeltä vanhaa kaupunkia löytyi toriToriaukio oli nimeltään Raekoja Plats. Eli varmaan vähän niinkun Raatihuoneen aukio? Vähän joka nurkalla tuli tyyppejä jakamaan lappusia "tulkaa meille syömään". Hieman nauratti kun siinä 10:45 tultiin kehottamaan aamupalalle. Joo, no aamupala oli tosiaan syöty jo silloin 4,5 tuntia aikaisemmin.

Käytiin syömässä paikassa nimeltä Mad Murphy's  Irish Pub & Grill.

Sen jälkeen suunnattiin kulkumme sitten kapeita katuja ja mukulakiviä ylöspäin. Matkalla näkyi mm. tällainen
Tällä reissulla jäi nyt kyllä sitten tuo elävä olut kokematta.
Hauska katusoittaja lauleli yhdessä kadunkulmassa
Käytiin kurkkimassa näköalapaikkoja

Ja vessaa etsiessä tuli vastaan hauska puu


Vessa oli kyllä sitten niin törkyinen, että totesin sen nähtyäni vain, että voin kyllä odottaa.

Kiertelyiden jälkeen käytiin kattomassa vähän Olumpialaisia yhdessä pubissa. Sieltä löytyi sitten myös sellainen vessa, missä ilkesi käydä.
Sen jälkeen kello alkoikin olla jo sen verran, että päästiin hotellihuoneeseen. Koko aamun ja aamupäivän kävelemisestä oli fiilis sen verran väsynyt, että taidettiin siinä kaikki kolme sitten nukkua vähän päiväunia. 
Päikkäreiden jälkeen alkoi sitten tuliaisten metsästys lapsille. Lähdettiin sitten toiseen suuntaan. Oopperatalon pihassa oli hauskat puomit
Kun Joonalle oli löytynyt se mitä etsittiin, palattiin hotellille. Tai siis miehet palas ja mä kävin sillä aikaa katsomassa josko vaikka löytäisin Seppälästä paidan. Olin tosiaan pakannut vahingossa mukaan monta t-paitaa ja vain yhden pitkähiaisen. No en löytyänyt.Sen jälkeen käytiin ostelemassa vähän postikortteja ja siitä suunnattiin sitten syömään. Käytiin syömässä edelliseltä Tallinnan reissulta tutuksi tulleesssa Tommi Grill-paikassa. Siinä syömisen ohessa sitten kirjoteltiin niitä kortteja ja ilmeisesti ainakin yhden kortin tekstistä oli jäänyt oleellisia lauseita pois. Se on kun ei osaa keskittyä kahteen asiaan samanaikaisesti.

Illalla sitten Hotellin kautta yökerhoon ja allekirjoittanut kärsi sitten todella suurta tuskaa aikaisemman postauksen kauniiden kenkien takia. Jos on kävellyt jo aivan koko päivän, ovat uudet korkkarit jalkojen itsemurha. Yöllä kotiuduttiin hotelliin Hesburgerin kautta. Sattu olemaan matkalla. Oli jotenkin silmiinpistävää, että vielä kahden aikaan yöllä kukkakaupat olivat auki. Sekin oli aika silmiinpistävää, että porukka ei ollut mitenkään älyttömästi humalassa. Yössä liikkuva kansa oli huomattavasti paljon paremmassa kunnossa, kun mitä porukka on samaan kellonaikaan Suomessa.

Aamulla sitten heräsin kyllä jonkun puhelimen herätykseen, mutta jatkoin vain tyynesti unia. Joskus pari tuntia myöhemmin sitten noustiin ja suunnattiin aamupalalle. Siitä sitten kamppeet kasaan ja Super Alkon kautta laivaan. Aika pienet oli meidän tuomiset kyllä. Miehen kanssa naureltiin, et meillä on tällanen alkoholiongelma, kun melkein kaikki viimetalvena tuodutkin ovat vielä juomatta.

Paluumatka sujui edelliseltä reissulta tutuksi tulleella Baltic Princess-laivalla. Sieltä saa muuten ihan sairaan hyvää tummapaahtoista kahvia.
Laivamatka menikin sitten taas urheilua kattoessa ja palloillessa. Tehtiin myös hienoa taidetta
Mainoslaiva seilailee mainosmeressä.

Paluumatkalla oli jälleen iloa miehen harrastekavereista, kun päästiin tällä kertaa toisen tyypin kyydissä satamasta automme luo.

Jännitystä kotimatkaa toi sitten se, kun autosta katos jarrut... Mutta turvallisesti ja ehjinä päästiin kaikki kotiin. Reissusta jäi kyllä kaikin puolin hyvä fiilis ja kovin tuli tarpeeseen tollanen pieni irtiotto arjesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti