tiistai 2. lokakuuta 2012

Vaalikoneet

Ylen vaalikone aukesi tänään yleisölle. Kävin sitä vähän katselemassa ja nauratti aika paljon, kun huomasin olevani 88% samaa mieltä itseni kanssa. Onneksi kuitenkin kone oli sitä mieltä, että olen ehdottomasti paras ehdokas itselleni, seuraavien kanssa yhteistä oli enää vain 75%.

Mielestäni tämä kertoo jotain vaalikoneesta. Jo konetta täyttäessä tuli sellainen olo, että pitää valita huonoista vaihtoehdoista vähiten huono. Toisaalta joutuu kommentoimaan asioita, joista ei ihan varmaan tiedä. Uskon, että jo valtuustossa olevat ovat tässä hieman etulyöntiasemassa. Heillä on realistista tietoa monista sellaisista asioista, joista meillä ensi kertaa mukaan pyrkivillä on vain jotain "mutua".

Itse päädyin täyttämään vain kaksi vaalikonetta. Ylen vaalikoneen lisäksi vastaukseni löytyvät KP24:n vaalikoneesta. Sekin aukeaa yleisölle tässä lähipäivinä. Kävin myös katsomassa MTV3:n vaalikonetta ja en oikein pitänyt siitä. Ensinäkin kysymykset olivat kaikille samat. Ylen vaalikoneessa kysymykset on kohdennettu koskemaan juuri sitä tiettyä kuntaa. Joku ajatus siitä, että koulujen ryhmäkoot pitää saada alle 30 oppilaaseen tuntuu näin pienen kunnan asukkaalta aika utopistiselta ajatukselta. 2007 kunnassamme on syntynyt alle 30 lasta. Yritin tähän etsiä ihan faktatietoa ja tarkkaa lukua, mutta en nyt onnistunut sitä löytämään. Jossain päin kuntamme nettisivuja ovat kuitenkin arviot oppilasmääristä. Myös kysymykset siitä käykö ehdokas oopperassa tai teatterissa tuntuivat aika epäoleellisilta. Ainakin itse toivon, että kovin moni ei valitse ehdokastaan sillä perusteella.

Vähän myös mietin tuota, kun laitoin Ylen vaalikoneeseen kotisivuksi tämän blogin. Olisiko sittenkin pitänyt avata vain vaaleja koskeva sivuu? Tämä blogi kuitenkin käsittelee suurimmaksi osaksi jotain ihan muuta.

1 kommentti:

  1. Ei ku just hyvä, että linkkasit tämän! Niin äänestäjät tietään SUN elämästä ja mitä SÄÄ ajattelet. :) Niin määki olisin tehny! Go Satu go!

    VastaaPoista