torstai 11. lokakuuta 2012

Vihaisten lintujen koti

Olen aika kaukana mistään pullantuoksuisesta emosta tai paikasta toiseen kiitävästä superäidistä. Oli kiva lukea tämä juttu, jossa lastenpsykiatri Jari Sinkkonen sanoo jatkuvan viriketulvan tukahduttavan lapsen. Muistan jonkun sanoneen, että jos kaksivuotias ei keksi itse itselleen tekemistä, on jossain vikaa. Harmi vaan, että meillä se tekemisen keksiminen on yleensä jotain pahuutta. Minulle sanottiin joskus esikoista odottaessa, että ei kannata lukea yhtään kasvatusopasta. No opintojen viimeiset kurssit tein sellaisista aiheista, että piti lukea. Ja tulin siihen tulokseen, että Sinkkosta ja Tahkokalliota kannattaa lukea. Ihanasti maalaisjärki mukana näillä miehillä.

Vaikka pullantuoksua tässä huushollissa on yleensä vain silloin, kun mikrossa sulatetaan anopin leipomaa pullaa, sen verran saatiin esikoisen kanssa eilen aikaiseksi, että leivottiin "peltisämpylää". Kun leipomisapureina on 3- ja 1-vuotiaat, on parempi, mitä nopeampaa homma on valmis. Siis ensin aineet silmämääräisesti yleiskoneeseen esikoisen avustuksella. Sitten kohonnut taikina vaan jaetaan kahtia ja kipataan pellille. Painelin lastalla urat ja paistamisen jälkeen sämpylät lähti helposti irti toisistaan.
Niin joo pikkasen pistin porkkanaa tuonne taikinan sekaan. Pojille ainakin kelpasi.
Kellekkään tutulle ei oo varmaan jäänyt epäselväksi, että tuomeidän esikoinen on aikamoisen kova Angry Birds-fani. Tämä on kyllä pelastanut jo moneen kertaan. Siis kun olen yksin välillä viisikin päivää viikosta poikien kanssa, meinaa loppua kädet. Kolmevuotiaan saa pysymään paikallaan esim. työkkärissä tai kelalla, kun lykää sille käteen puhelimen ja antaa pelata. Ja kun noita pehmoja on kertynyt "muutama" niin niillä voi sitten kotona jatkaa peliä. Tässä nyt "sohvatyynykenttä"
Tuosta puuttuu vielä noista keskikokoisista pehmoista ainakin sellainen valkoinen "kana" ja sitten neljä avaimenperä-lintua ja avaimenperä-possu. Esikoinen on nimennyt kaikki. Tuossa on vasemmalta oikealle: Superpikki-intupaikka (superpikkulintupalikka), superpössi, puiapössi (bumerangipössi), pössi, jättinen tuhama kana (jättiläinen tuhma kana) ja jättinenääöös (jättiläis Angry Bird).
Pinon päällä on sitten "possu" ja "ruokaa possu". Pieni possu siis puuttuu. Ja ne puuttuvat avaimenperä-linnut on "pikki-intu", "ääöös", "superpikki-intu" ja "Even ääöös". Ja hei puuttuuhan tuosta vielä Angry Birds Riosta peräisin oleva keltainen lintu. Kun toi Rio on kerran "apinapössipeli" niin se keltainen on sitten "apinalintu". Ei tarvitse varmaan edes erikseen mainita, että joululahjalistalla on mm. "se halpa-hallissa ollut Angry Birds matto". Ja kun tänään jossain mainoslehtisessä oli limppareitten kuvia esikoinen haki ensin pössin ja näytti sille kuvaa "kato pössi! superpössi-imppai!". Seuraavaksi piti hakea se superpössi "katso! sinä-imppai!". Niin ja meinas itellä pokka pettää, kun yhden kentän rakentamisen yhteydessä kuului kuinka 3v jutteli possulle, samalla kun asetteli sitä pinon päälle "ei taatte yhtään peätä".


2 kommenttia: