perjantai 21. joulukuuta 2012

Kelan logiikka

Hienoa.
Ensin kesällä kela haluaa minulta tietoja, joita en oikein pysty toimittamaan. Sen jälkeen kun toimitan tiedot, Kela toteaa makaseensa yli 500€ liikaa kotihoidontuen hoitolisiä ja ne pitää maksaa takaisin. No tämä ei ollut itselle yllätys, vaan olin laskenutkin, että takaisin maksettavaa tuosta tulee.

Teen ehdotuksen jonka mukaan takaisinmaksu tapahtuisi vähentämällä 150€ kolmesta ja loput neljännestä työmarkkinatuesta. Ehdotus laitetaan eteenpäin. Tulee puhelu Jyväskylästä Kelan tädiltä, joka kertoo, että hyvä idea, mutta ei onnistu. Työttömyysetuudet ja lapsiperheen etuudet ovat eri järjestelmissä ja ne ei oikein pelaa keskenään. No sovitaan, että neljästä seuraavasta lapsilisästä otetaan se n. 130€ ja homma hoituu sillä. Kiitos ja hyvää päivänjatkoa.

No tänää tulee Kelalta lappuja joissa kerrotaan, että lapsilisät on tältä kuulta vähennetty KOKONAAN ja toisessa lapussa, että tämän kuun työmarkkinatuestakin on nipsastu 70€. Se olis sellanen 140€ lovi joulunajan budjettiin. Että hyvää joulua vaan Kelallekkin.

1 kommentti:

  1. Kelalla on tosiaan ihme tapa; ite saavat möhliä/sählätä/säätää miten haluavat - mutteivat joudu vastuuseen, mutta tuen saaja joutuu AINA vastuuseen! :((

    VastaaPoista