tiistai 18. joulukuuta 2012

Rekkakuskin emäntä osa 2.

Samantien, kun edellinen postaus oli valmis, tuli mieleen monta uutta kohtaa. Joten tässä sitten osa 2.

8. Älä kasaa paineita viikonlopulle
Superhankala kohta. Kun toinen on viikon poissa, alkaa sitä nopeasti kasata ihan epärealistisia odotuksia viikonlopulle. Kuinka sitten on kivaa ja tehdään yhdessä ja arjen rankkuus helpottaa. Kun odotukset paisuvat epärealistisiksi, tulee vain pettymystä ja pahaa mieltä kaikille.

9. Kyläile viikolla
Jos vain mahdollisuus siihen on, kyläile viikolla. Kun se mies ajelee ympäri Suomea tai Eurooppaa tai Pohjoismaita tai maakuntaa koko viikon, ei se välttämättä halua enää viikonloppuna lähteä minnekkään. Toisaalta kyläily jossain kivassa paikassa antaa myös sinulle itsellesi pienen hengänhdystauon keskelle viikkoa. Etukäteen sovittu vierailu antaa sinulle jotain mitä odottaa. Etenkin silloin, kun olin kotiäitinä, oli kyläileminen toisissa lapsiperheissä kaikille meille kolmelle ihan parhautta. Nyt tehdään sitten "ruokatreffejä". Eli työpäivän jälkeen on se ruuanlaittokin kivempaa, kun sen voi tehdä porukalla. Meillä hyvä kyläilypäivä on torstai. Kun etenkin esikoisella alkaa olla isiä ikävä ja inhottava tunne, jota ei osaa purkaa muuten, näkyy kiukutteluna ja pahuudentekemisenä. Silloin on kiva saada ajatukset vähän muualle. Toinen hyvä päivä on maanantai, kun se isi on taas just lähtenyt ja se on kurjaa.

10. Lasten ja isän yhteinen aika
Anna mahdollisuus isälle viettää aikaa lasten kanssa. Joo aika varmasti se tekee asiat aivan eri tavalla, kun mitä sinä teet, mutta ei ne muksut siitä rikki mene. Isääkään ei stressaa niin paljon kun saa tehdä asiat omalla tavallaan ilman, että koko ajan on joku sanomassa, että "ei noin, kun näin".

11. Pidä mies ajantasalla
Etenkin vauvojen kohdalla rutiinit, tavat, ruokailut ja vähän kaikki muuttuvat hurjan nopeasti. Se miten kuukausi sitten toimittiin, ei välttämättä enää ollenkaan päde, joten muista pitää se mieskin ajantasalla siitä, mitä syödään ja milloin yms. Se toinen kun ei ole ajatustenlukija. Muista myös olla armollinen jos hektisesti muuttuvissa ympyröissä toinen ei aina pysy ihan ajantasalla.

12. Anna myös toiselle omaa aikaa
Kun et itse pääse edes vessassa käymään rauhassa ja kokonaisen ruoka-annoksen syöminen ihan omaan tahtiin ja lämpimänä tuntuu ihan utopistiselta ajatukselta, alkaa miehen työ tuntuu aivan unelmalta. Muista kuitenkin, että se mieskin haluaa varmasti viikonloppuna nähdä niitä omia kavereita ja harrastaa niitä omia juttuja. Koittakaa löytää viikonloppuisin tasapaino molempien oman ajan kanssa. Kun sitä ei tosiaan sitten kummallakaan ole muuta kuin viikonloppuisin.

Jotain muuta oli kyllä kanssa vielä mielessä... Eli ehtä tästä tulee vielä osa 3...

1 kommentti:

  1. "Se toinen kun ei ole ajatustenlukija." Totta! Ja totta moni muukin asia! Osaa 3 odotellessa... :)

    VastaaPoista