torstai 10. tammikuuta 2013

1. Mika Waltari - Sinuhe Egyptiläinen 1/2

Päätin vähän helpottaa fyysistä lukemista ja lainasin tuon Sinuhe Egyptiläisen kahtena osana, enkä yksissä kansissa olevana tiiliskivenä. Noita tiiliskiviä kun saa käsissään pyöritellä vielä monet kerrat tämän listan aikana. Tajusin muuten aikamoisen kunnianhimoiseksi sen aikaisemman heiton, että jos ekat 50 (!!!) olis luettu tän vuoden aikana. Se oli tosiaan vaan sellanen "heitetään joku luku". Taitaa realistisempi tavoite olla päästä sinne kahteenkymmeneen. Aion myös lukea uudestaan ne kirjat listalta. jotka olen jo aiemmin lukenut.

Sinuhen tarina on nyt puolessa välissä ja kunhan kirjoitustyyliin tottui, alkoi kirja tempaamaan mukaansa. Vaikka jo kirjan alussa kerrotaan, mihin päädytään, kiinnostaa silti tietää, miten sinne päädytään.

Aikaisemmin ihmettelin Sinuhen tyhmyyttä Neferneferneferin kanssa. Mutta kirjaa lukiessa sekin jotenkin asettui mittasuhteisiin. Jotenkin melkein toivois Sinuhen vielä tapaavan Neferneferneferin, joka olisi tullut vanhaksi ja onnettomaksi.

Välillä tuntuu siltä, että kirjaa lukiessa pitäis olla kartta ja paremmat tiedot tuon ajan Egyptistä.

Mutta mielenkiinnolla kyllä avaan tuon seuraavan kirjan. Haluan tietää mitä Sinuhelle seuraavaksi tapahtuu.

2 kommenttia:

  1. Joko sää oot puolesa välissä??

    VastaaPoista
  2. Joo :D Mä oon aika nopea lukemaan... Tohon puoleen väliin lukemiseen meni kolme päivää :D Hieman edesatuttoi se, että eilen ei ollut koulua. Ja vähän tuntuu, et tänäänkin taitaa ohjelmassa olla tummapaahtoista kahvia ja lukemista :D

    VastaaPoista