tiistai 8. tammikuuta 2013

Kirja yksi

Sata kirjaa-projekti aloitettu hakemalla kirjastosta listan aloittava Sinuhe Egyptiläinen. Vähän ehdin lukemista tuossa jo aloitella. Pikkasen on välillä mietittävä mitä joillakin vanhahtavilla ilmaisuilla halutaan sanoa. Esimerkiksi kertokaapas joku fiksumpi, että tarkoittaako "viisikolmattakymmenettä" kahtakymmentäviittä vai jotain muuta? Muutenkin tyyli on vähän sellainen, että ei ole ehkä ihan kaikkein helpoitenluettavasta päästä. Siis kun jutut on kirjoitettu pitkästi ja tavallaan haaveilevasti meinaa oma ajatus lähteä karkailemaan. Mutta ehkä ajatukset kirjaa kohti muuttuvat tässä kunhan lukeminen etenee.

Nyrjäytin eilen polveni. Se on edelleen kipeä. Ei kuitenkaan turvonnut tai mitään sellaista, että tarttis lääkäriin sen kanssa mennä.

Jaha ja menin sitten sanomaan ääneen esikoiselle, että kohta on iltapalan aika. Sehän juoksi keittiöön "minä laittaa!". Pitää varmaan mennä perään, ennenkun on ihan kaaos.

1 kommentti:

  1. Se merkkaa 25-vuotiasta. Mulla on vanha Louisa M. Alcottin kirja "Kun ruusu puhkeaa" ja siinä päähenkilö Rosen ikä on "yhdenkolmatta". Päättelisin siitä, että Rose on 21-vuotias, eli ekan vuoden kohden kolmenkymmentä. Samalla logiikalla sun tyyppi on viisi vuotta mennyt kohti 30 ikää (edellisestä kymmenestä). Toivottavasti tajusit...

    -Syvis

    VastaaPoista