keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

FB-kirppikset

Kuulun useampaankin Facebookin kirppisryhmään ja siellä on tullut eteen muutama juttu mitä vaan en voi ymmärtää.

Ensinäkin en tajua, mita kukaan uskaltaa ostaa niiltä lasten turvaistuimia! Etenkin jotain 5-10 vuotta vanhoja, selvästi kuluneita. Itse uskalsin ostaa turvakaukalon käytettynä tutulta kun tiesi, että se on varmasti kolaroimaton ja tiesi myös ostovuoden. Ja miten joku uskaltaa myydä jotain 10 vuotta vanhaa istuimenrähjää?

Sitten tinkaajat. Oikeasti; jos tuote maksaa alle 10€ niin miten siitä viittii ruveta tinkaamaan? Siis joku 4€ maksava kippo pitäisi saada kahdella eurolla. No yleensä jotain alkaa tällainen tinkominen ärsyttää ja ihan kiusalla tulee sanomaan, et "kyllä mä voi tuon pyydetyllä hinnalla ostaa". Tai jos hinta on jo todella halpa valmiiksi. Esimerkkinä eräs lastenvaate, joka uutena maksoi yli 70€ ja hyväkuntoisena (kuvan mukaan lähes uudenveroinen) siitä pyydettiin 15€, joku silti yritti saada sen kympillä. No koska kyseessä oli merkkivaate, oli alle tunnissa on useamman ihmisen jono varauksissa.

Ärsyttävää on myöskin se, jos myydään monta samanlaista tuotetta (esim. villasukkia, pipoja, huiveja jne.) ja jokainen nästä viidestätoista tuotteesta pitää kuvata erikseen. Äkkiä on kirppisryhmän koko sivu täysi saman henkilön samaa tuotetta. Voisi vaikka laittaa sukat nippuun, ottaa yhden kuvan ja vaikka numeroida, eikä kuvata jokaista erikseen.

Myös ihan järkyttävän huonot kuvat ärsyttävät.

Mitkä jutut teitä ärsyttävät nettikirppareilla?

6 kommenttia:

 1. Mutta sitte ku ottaa yhen kuvan kaikista ni kaikki alkaa "turhaa" kysellä onko tuo menny ja tää ja se... Sitäki näkee.

  Itte suosin enemmän livekirppareita, hinnat ovat huomattavasti matalammat ja pääsee hypistelemään ja toteamaan ite kunnon.

  VastaaPoista
 2. Sun kirppari on vielä ihan tyhjä :O

  VastaaPoista
 3. Mutta kun ottaa yhden kuvan kaikista ja laittaa niille tuotteille numerot, niin voi pistää siihen perään viestillä aina, että "1, 3, ja 7 mennyt" ja myöhemmin "2,5, ja 8 jäljellä"

  VastaaPoista
 4. Jess, kiva että joku muukin vihaa moisia ihmisiä. Ajattelin olenko ainoo x)
  Se on jännä, monen ihmisen PITÄÄ SAADA ite tuotteet halvalla ja sitten myyvät ihan hiton kalliilla, eli juuri nämä ärsyttävät tinkaajat!!!

  VastaaPoista
 5. Minä myin Jessican jotain pieneksi jäänyttä kesäasua huimaan euron hintaan, ja joku siinä sitten yksityisviestein aneli että voisiko saada 0,70 euron hintaan. Juu ja sitten ei edes noutanut ikinä ostostaan. :D

  VastaaPoista
 6. Ei oo todellista :D
  Noi on välillä kyllä jo melkeinpä hyvää (huonoa) viihdettä noiden kirppareiden seuraaminen :D

  VastaaPoista