keskiviikko 16. lokakuuta 2013

20. Mihail Bulgakov - Saatana saapuu Moskovaan

Sata kirjaa- projekti on kohdannut todellisia haasteita. Ihan koko ajan olen oikeasti lukenut, mutta kun nämä kaksi murheenkryyniä ovat vain niiiiin hitaita lukea. Kalevala tuskin valmistuu ikinä tällä menolla, mutta Saatana saapuu Moskovaan on nyt viimein selätetty.

On ehkä sekavin kirja, jonka olen ikinä lukenut! Kirjassa pompitaan monen eri tarinan välillä ja henkilöitä on ykinkertaisesti aivan liikaa. Kun vielä jokaisen nimi on joku Ivan Aleksandrovits tai Nikolai Ivanovits tai Aleksander Nikolavits, on hetken päästä aivan sekaisin, että kuka nyt oli mikä ja kuka?!?

Kirja on jaettu kahteen osaa ja toinen osa keskittyy enimmäkseen Margarita nimiseen naiseen. Toisessa osassa on jotain tolkkua ja hahmojakin vähän vähemmän. Toki toisessa osassa käydään läpi noita ensimmäisen osan tyyppejä vähän väliä ja itse en ainakaan pysynyt yhtään selvillä kuka nyt oli ja kuka.

Ja miten se Pontius Pilatus nyt mihinkään liittyy? No vähän väkisin väännetysti se on sinne tukittu. En tule varmaankaan lukemaan tätä kirjaa enää toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti