maanantai 30. joulukuuta 2013

Katsaus vuoteen 2013

Vuosi on päättymässä ja ajattelin vähän palautella mieleen, että mitä tähän vuoteen oikein kuului.

Tammikuu

Tammikuu meni lähikaupunkiin kulkemisessa. Päästiin harjoittelemaan erilaisilla härveleillä ja hajoiltiin mm. Passeli-ohjelmaan muiden kurssilaisten kanssa. Pimeää, kylmää ja aikaisia heräämisiä. Tammikuussa lähti myös asiat rullaamaan esikoisen puheen kanssa. Kelto kävi tekemässä Kettu-testit ja laitettiin lähetettä puheterapiaan. 
Vuoden alussa aloitin myös Sata Kirjaa-projektin. No tavote ei kyllä aivan täyttynyt ja kolmeakymmentä kirjaa en saanut tänä vuonna kasaan. Voi olla, että ihan ei kolmessa vuodessa tule projekti valmiiksi.

Helmikuu
 
Helmikuu meni kursseillessa. Aloitin kurssiin liittyvän harjoittelun paikallisessa rautakaupassa. Paljon muuta ei ilmeisesti ole tapahtunutkaan koska mitään muistikuvia ei ole ja kalenterissakaan ei lue kuin ADR-kurssi ja harjoittelu.
Maaliskuu

Maaliskuussa meitä kävi moikkaamassa Ylen Akuutin kuvausryhmä ja päästiin telkkariin. Lähetystä katseltiin sitten Leviltä, jossa vietimme viikon vanhempieni ja ystäväperheen kanssa Villa Lumia-nimisessä mökissä.
Innostuin myös vähän remppailemaan kuopuksen huonetta maaliskuussa ja täytyy kyllä sanoa, että tekisi mieli jatkaa tuota hommaa pitkin taloa.

Huhtikuu

Kurssin päätyttyä huhtikuussa ehdin olla hetken aikaa työttömänä. Sitä taisi kestää se kaksi viikkoa. Sen jälkeen aloitin 7 viikon työpätkän lähellä sijaitsevalla alakoululla. Huhtikuussa pyörähti käyntiin myös esikoisen puheterapia. Huhtikuun lopulla perhettämme kohtasi suru, kun appeni nukkui pois.

Toukokuu


Toukokuussa loppuivat kouluavustajan työt ja aloitin kesätyön grilli-kahviossa. Juhlittiin myös molempien poikien synttäreitä. Toukokuussa ottiin myös käyttöön poikien elämää helpottamaan kalenteri.

Kesäkuu

 Kesäkuussa hiuksia kohtasi katastrofi. Ja oli juhannus. Siinäpä se kesäkuu sitten oikeastaan olikin. Alkukesästä kävimme miehen kanssa YleX-popissa.


Heinäkuu

Heinäkuussa tehtiin latoa, kävin Kaustisen kansanmusiikkifestareilla vähän myymässä lippuja ja käytiin loppukuusta poikien kanssa marjaretkellä. Pojat lopettivat perhepäivähoitajalla ja vietimme kesälomaa.


Elokuu
  
Elokuussa aloitin työt kouluavustajana ja alkoi tottuttelu uudenlaiseen arkeen. Pojat myös aloittivat uudessa hoitopaikassa. Perhepäivähoitajalla edelleen. Elokuussa sattui myös pieni onnettomuus auton ikkunan kanssa. 4v+pikkukiviä. Tarviiko muuta sanoa.

Syyskuu

Syyskuun suruna Rääpäle-kissa löytyi kuolleena.


Lokakuu

Lokakuussa oli syysloma ja teimme pienen reissun Vuokattiin.


Marraskuu

Marraskuussa minusta tuli kolmatta kertaa kummitäti. Marraskuussa kävimme myös kuopuksen kanssa päivystyksessä hakemassa antibioottikuuria ja saimme esikoiselle diagnoosin.Joulukuu

Joulukuu on mennyt jotenkin ihan sumussa. Liikaa tekemistä ja aivot ylikuormittuivat. Joululoma tuli niin tarpeeseen ja tämän jälkeen ehkä jaksaa taas uudella tarmolla ensi vuoteen.

Niin se ensi vuosi. On ihan sellainen olo, että voisi hypätä suoraan vuoteen 2015. Ensi vuosi tulee olemaan monella tavalla rankka. Tiedossa on erinäisiä terapioita, töiden loppuminen, lasten leikkauksia ja muuta sellaista. Yleensä odotan innolla uutta vuotta ja uuden alkua. Nyt en niinkään. Jos vielä vuoden päästä olen järjissäni, niin se on jo yhden sortin voitto. Toivotaan kuitenkin paljon niitä valonpilkahduksia sinne vaikeitten juttujen keskelle, eikö?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti