keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Ihmetouhua

Miettikää tilanne, että jollakin vanhemmalla olisi kaksi kouluikäistä lasta. Molemmilla lapsilla olisi vähä jotain ongelmaa ja tiettyjä erityisjuttuja. Toisen lapsen kohdalla olisi jossain vaiheessa väläytelty mahdollisuutta toiseen kouluun, mutta ajatus olisi päätetty sitten jättää tuonnemmaksi ja odottaa, että myös nuoremman lapsen kohdalla siirtoa voitaisiin miettiä, ettei vanhemman tarvitsisi kuljettaa lapsiaan eri kouluihin.

Sitten eräänä päivänä vanhemman puhelin piippaa. Koulutoimesta tulee tekstiviesti, että on tehty päätös jonka mukaan toinen lapsista siirretään eri kouluun seuraavasta viikosta alkaen. Kun opettajat eivät oikein jaksa enää tämän lapsen erityisvaatimuksia. Vanhempien mielipiteellä ei olisi asiaan vaikutusta, koska "lapsen parasta tässä vain ajatellaan."

Luulen, että aika harvan vanhemman mielestä tällainen tilanne olisi hyväksyttävä. Yleinen mielipide tuomitsisi ja varmaan joku lakikin sen kieltäisi. Mutta kun kyse on päiväkoti-ikäisitä, voidaan niitä riepotella miten vain halutaan. Vanhempien ja lasten on vain sopeuduttava.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti