maanantai 31. maaliskuuta 2014

Kirjahylly

Olen horoskoopiltani kaksonen ja se tuntuu usein näkyvän. Ainakin siinä, että olen ihan ihmeen ristiriitainen ja epälooginen ihminen. Siinä missä koti hukkuu roskaan ja sotkuun, vaadin tietyissa asioissa ehdotonta järjestystä. Minulle on pienempi paha lainata jollekkin auto, kun antaa kynäpenaalini vieraan käsiin. Jokainen minut tunteva voi arvata millaisen paskahalvauksen meinasin saada, kun eräässä facebook ryhmässä joku oli mennyt sorkkimaan tekemääni asiakirjaan ja sotkenut MUN AAKKOSJÄRJESTYKSEN! Onnistuin pääsemään asiasta yli vain yhdellä tympeällä kommentilla vaikka itkupotkuraivari kilahdus oli aika lähellä.

Tällä hetkellä ahdistaa kirjahylly. Se on liian pieni. Mutta ne kirjat, jotka mahtuu hyllyyn on AAKKOSJÄRJESTYKSESSÄ. Ja saman kirjailijan kirjat sitten julkaisuvuoden mukaan.


Oli hauskaa kun joskus muinoin facebookissa kiersi kuva jossa oli kait tarkoitus jotenkin ilkkua Disneyn Kaunotar ja Hirviö-leffaa. Siinä oli jotain sellaista tyyliin "jos haluat päästä naisen sydämeen anna hänelle kirjasto." Omassa kaveripiirissä tämä aiheutti lähinnä "JOOOO! <3 <3"-reaktion. Ja siitä haaveilin itsekkin lapsena. Että aikuisena mulla on sitten kirjastohuone, jossa on ihan tolkuttomasti kirjoja ja ihana lukudivaani. Kirjahyllyni on aika kaukana vielä niistä lapsuuden haaveista. Mutta pikkuhiljaa: kirja kerrallaan. Ehkä sitten jonain päivänä...

 
(kuva täältä)


2 kommenttia:

  1. Mää haaveilen edelleen kirjastosta. Pienempiki riittää. Enemmän kuitenki Muumipappa-tyyliin. Tummat lasivitriinit, ikivanha kirjotuspöytä ja tietenki se nojatuoli/divaani... Ja haluaisin että sinne tulis vain kirjoja jotka oon lukenu. Eli pieneks jää ;)

    VastaaPoista
  2. Mullakin on kaunokirjallisuus tekijän mukaan aakkosjärjestyksessä ja saman tekijän kirjat ilmestymisjärjestyksessä. Vanhat lasten- ja nuortenkirjat on omassa hyllyssään samalla periaatteella. Tietopuolen kirjat ovat periaatteessa aiheittain - käytännössä on ollut pakko hiukan poiketa siitä, ja laittaa isokokoiset kirjat omille hyllyille. Eli samaa aihetta on sekä isommissa että pienemmissä hyllyväleissä, mutta aiheittain niissä kuitenkin. Melkein kaikki muu saa olla sekaisin, mutta kirjat pitää olla järjestyksessä ;)

    VastaaPoista