sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Reissun tiistai ja keskiviikko

Tiistaina ajateltiin käydä katselemassa pikkaisen lähiympäristöä eli toisinsanoen käydä Ivalossa kaupassa. Kauppareissu meni hyvin ja maisemat olivat hienoja. Reippaat pikkuapurit jaksoivat myös käyttäytyä hienosti kaupassa.

Siinä mietittiin jos mentäisiin Angry Birds puistoon iltapäivällä ja soiteltiin veljelleni ja tämän avovaimolle. Oli tarkoitus, että he tulisivat seuraavana päivänä.

Kunnes se sitten tuli. Ihan yllättäen ja puskista. Juuso istui sohvalla ja ihan yhtäkkiä oksensi. Kamalassa kaaressa valtavan määrän. Sitä jatkuikin sitten seuraavaan yöhön asti. Totesin illalla, että mikäli vanhat merkit pitävät paikkaansa, niin Joona alottaa saman homman yöllä. Päätettiin sitten, että minä menen poikien kanssa kellariin. Ja niinhän se Joona sitten siinä yhdentoista aikaan illalla aloitti. Pojat nukkuivat patjalla lattialla jalat vastakkain. Ämpärit molemmissa päissä patjaa. Itse istuin keskellä ja yritin ehtiä nostaa Juuson ämpärin päälle tarvittaessa. Onneksi Joona on jo niin iso, että osasi itse tähdätä sinne ämpäriin. Siinä sitten koitin vaihtaa lakanoita ja pyyhkeitä ja lopulta vaatteita poikien päiden alle ja patjan suojaksi. Alkoi jo mielikuvitus loppumaan. Juuso onneksi lopetti sen yrjöämisen yhden aikaan.

Pidin vahtivuoroa puoli kolmeen asti ja kävin sitten herättämässä miehen. Oli ollut aikaisemmin puhetta äidin kanssa, että se voi tulla yhden pätkän valvomaan ja sanoin miehelle, että kun ei enää jaksa, saa käydä herättämässä seuraavan. Mies oli sitten kuitekin valvonut aamuun asti. Joona oli oksentanut ilmeisesti pari kertaa aamuyöstä.

Seuraava päivä näytti sitten lähinnä tältä:

Seuraavaksi tauti kaatoi petiin äitini. Mies nukkui melkein koko päivän. Itselläni olikin sitten urakka, nimittäin ne melkeinpä kaikki lakanat ja pyyhkeet ja vaatteet... Ihana tuollainen märkä vaateläjä lattialla. Luojan kiitos mökissä oli se pesukone ja kuivauskaappi. Neljä koneellista taisin pyykkiä pyörittää siinä päivän aikana. Ja iski ihan kamala kuivauskaappikuume! Olen ajatellut tässä joskus tehdä pyykkipostauksen. Meillä kun ei ole kuivausrumpua tai -kaappia.

Tässä vaiheessa selvisi myös, että veli avovaimonsa kanssa ei ole tulossa. Veljen työkaverin oli kaatanut petiin mahatauti, joten veli joutui töihin. Tosi harmi homma.

Juuson kanssa käytiin jo illalla kaupassa, kun ei raasu ollut päässyt melkein kahteen päivään ulos.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti