perjantai 14. maaliskuuta 2014

Unikaverit

Poikien vaihtaessa hoitopaikkoja tuli eteen jännä homma. Joona rupesi pyytämään unikaveria päiväkotiin. Joonalla ei ole koskaan ollut kotona mitään unikaveria, ainoastaan rätti. Mutta koska muillakin on päiväkodissa, halusi hänkin. Ja tottahan lapsi on sitten saanut unikaverin päiväkotiin ottaa. Se on vaihdellut vähän viikottain, tällä viikolla se on ollut Angry Birdsien possu. Se jolla on viikset, joka on poikien toimesta saanut nimen "höyhenepossu".

Tässä jälleen yksi iso ero poikiemme välillä. Joona nukkuu rätin kanssa, mieluusti yksin ja mahdollisimman virikkeettömässä ympäristössä. Mieluusti siis ihan pimeässä.

Juusolla on myös rätti. Ja sillä pitää olla valot. Yövalo ainakin vähintään. Ja se nukkuu mieluusti myös jonkun vieressä. Unirätin lisäksi sillä on liuta muitakin unikavereita. Niistä ehdottomasti kaikkein tärkein on Tiikeri.Tämän suloisen otuksen sain ylioppilaslahjaksi kaverilta. Nykyään se nukkuu yöt Juuson kainalossa. Ja sitä saa sitten etsiä joka ilta milloin mistäkin. Tiikerin lisäksi sängyssä majailee kaksi kappaletta pupuja. Molemmat ovat Juuson kummeilta. Valkoinen pupu on kummitädiltä ja sedältä ja sininen Pentik-pupu toiselta kummisedältä. Jotenkin hauskaa, että Joona sai nalleja ja Juuso pupuja vauvana.


Neljäs unikaveri on kummisedältä saatu Herra Hakkarainen, mutta sen Juuso otti ryhmikseen unikaveriksi ja Herra Hakkarainen yökyläilee sitten Juuson lokerossa siellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti