lauantai 24. toukokuuta 2014

Rakenneultra 2

Eilen oli sitten se toinen rakennultra, eli se sydäntarkistusulta. Siellä oli kaikki oikein hyvin. Sydän oli edelleen juuri sellainen kuin pitääkin ja sitä syynäiltiin pitkän aikaa. Harmi vain, että tällä kertaa en saanut itselleni yhtään kuvaa, kun lääkäri otti kuvia vain sydämestä.

Samalla puhuin myös sen lääkärin kanssa siitä, kuinka pelottaa jos Juuson leikkaus menee oikein lähelle laskettua aikaa. Lääkäri sitten sanoi, että jos ne oikein lähelle menee, niin voidaan sitten synnytys käynnistää inhimillisistä syistä, jos 38 viikkoa on täyttynyt ja kohdunsuu kypsynyt. Käynnistyksestä on puhuttu myös neuvolassa jo sen takia, että edellinen synnytys oli niin nopea.

Ultran jälkeen oli pieni hetki aikaa käydä vähän kaupoilla ja sieltä löytyi sitten parit housut, paita, huppari ja sukat vauvalle. Julkaisen niistä kuvat sitten vasta syksymmällä, kun eivät ole mitenkään sukupuolineutraaleja. Sukupuolelle saatiin siis varmistus eilen myös.

Jotain kuitenkin ostin kerrankin myös itselleni:


Kesätuoksun ja kynsilakan. Oikeastaan lähdin etsimään itselleni mekkoa, mutta en sitten löytänyt mieleistäni. Aikaa oli muutenkin aika vähän, kun piti ehtiä harjoittelijan loppuarviointiin.

Kynsilakan ostin ensi viikonlopun juhlia silmälläpitäen. Tiedossa viimeinen työpäivä: koulun kevätjuhla, serkun lakkiaiset ja miehen veljen tytön valmistujaiset. Pitäisikin niitä varten tehdä vähän kortteja. Samoin on pari tilauskorttia myös tekovaiheessa. Ehkä pian saadaan taas tuonne Käsiä-blogiin jotain elämää.


2 kommenttia:

 1. Onnea hyvin menneestä ultrasta!

  Kuinka nopea edellinen synnytys sitten oli? Itselläni oli puolentoista tunnin synnytys alla enkä missään tapauksessa olisi uskaltautunut käynnistykseen, yhtään rajumpaa toimintaa ei kaivattu. Ei sitten lopulta ollut tarvetta. Synnytys oli kestoltaan vastaava kuin edellinen.

  Minulla toki oli ihan erilainen tilanne kuin sinulla. Vaikea sanoa mitä sinun tilanteessasi tekisin. Ota kätilön kanssa puheeksi, että pyrstön on välttämätöntä pysyä istumakunnossa, kun on reissaamista tiedossa, joten pitäköön sakset kaukana sinusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Edellinen synnytys kesti 3h20min. Ensimmäinen synnytys 14h, eli toinen oli aika reilusti nopeampi. Meiltä vain tosiaan myös ajaa sen 45-50 min sairaalaan, kun tuota matkaa on. Tuon synnytyksen jälkeen kaks päivää ja oon jo istunut 5h junassa, että silloin homma meni nappiin.

   Itelle olis vain ihan kamala tilanne olla synnyttämässä Pohjanmaalla samalla kun Juuso olis leikkauksessa Helsingissä. Viimeksi oli kaikkein kamalinta, yleisen pelon lisäksi, joutua olemaan vuorotellen jommasta kummasta pojasta erossa. Nyt haluan pitää kaikki niin paljon lähelläni kun vain pystyn.

   Poista