lauantai 21. kesäkuuta 2014

Juhannus

Hienosti oli eilen tarkoitus ottaa kamalasti kuvia porukoitten mökiltä, mutta unohdin sitten kameran kotiin. Kännykällä ei oikein viitsinyt räpsiä. Viime juhannukselta olikin vain kuvia, eikä juurikaan tekstiä. Samoissa maisemissa menee tämäkin juhannus.

Joskus lapsena tuntui, että jokaista juhlaa varten häärättiin kovasti. Tehtiin juhannussiivot ja vaihdettiin lakanat ja pestiin sauna. Kun sitten muutettiin miehen kanssa yhteiseen kotiin, häärääminen jäi. Oli ajatus, että tulee se juhannus hääräämättäkin. Nuorena se tulikin. Tarpeeksi juomia mukaan ja jonkun kokon kautta Kalajoelle. Mutta sitten kun oma koti valmistui ja lapset syntyi, tuli sellainen "ei tää kyllä tunnu yhtään juhannukselta".

Tänä vuonna sitten tuli sellainen tunne, että ehkä se juhannus ja juhannusfiilis ei tulekkaan ilman sitä hääräämistä. Toissapäivänä tein jo makaronisalaatin jääkaappiin valmiiksi. Eilen aamulla sitten päätin, että nyt täällä on kyllä pakko siivota. Mitään ikkunanpesua tai sen sellaista en ajatellut ruveta tekemään, mutta perus viikkosiivoukset. Tehtiin sitten miehen kanssa sellainen työnjako, että minä siivoan muuten ja mies pesee saunan.

Parin tunnin hääräyksen jälkeen koti oli puhdas ja kroppa sanoi työsopimuksensa irti. Käytännössä kaaduin sängylle supistusten ja selkäkivun kanssa. Teki mieli huutaa, koska homma oli vielä vähän vaiheessa. Mutta lepäilyn jälkeen sitten kivut hellitti. Kävin hakemassa vähän koivunoksia saunaan, sillä juhannussaunaan kuuluu koivun tuoksu.
Sitten innostuin vielä vaihtamaan lakanat ja kerrankin oikein silittämäänkin ne. En yleensä koskaan silitä mitään, mitä ei ole ihan pakko. Juhannus tuntui kuitenkin tarpeeksi hyvältä syyltä saada sänkyyn puhtaat ja silitetyt lakanat.

Kun homma oli valmis, kävimme saunassa ja lähdimme vanhempieni mökille katsomaan kokkoa ja sukulaisia. Juuso reppana onnistui muurinpohjalettuja syödessä vain kaatumaan ja lyömään leukansa penkin jalkana toimineen lekaharkon nurkkaan. Reppana.
Isäni kummisetävainaa oli eläessään kyllä todennut, että poikaklupu ei ole terve, jos sillä ei ole kolmen värisiä mustelmia... Joskus noiden kahden koheltamista katsoessa tulee mieleen, että ehkä siinä on jotain perää...

HYVÄÄ JUHANNUSTA!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti