maanantai 14. heinäkuuta 2014

Jurahevarit

Kerroin maaliskuussa kuinka tutustutin lapseni yhtyeeseen nimeltä Hevisaurus. No siitä on tultu muutama kuukausi, meille on ilmestynyt kolme levyä ja yksi DVD. Ja niitä on kuunneltu suhteellisen ahkerasti.
Oikeastaan melkein joka päivä on joko joku cd tai dvd tai youtube pyörinyt. Keikkavideoiden jälkeen alkoivat poikien puheet siitä, että joskus pitäisi mennä katsomaan keikkaa. Selasin sitten keikkakalenteria ja totesin, että Jyväskylän kesä-tapahtumaan liittyvä keikka olisi ehkä tänä kesänä paras aikataulullisesti ja välimatkallisesti. Jo hyvissä ajoin etukäteen tilasin pojille paidat. Niin ja pikkujaskalle bodyn. Oli muuten rokkikaupalla nopea toimitus ja vahingossa väärän tuotteen vaihtokin onnistui todella kivuttomasti. Kun paidat tulivat niistä oltiin niin innoissaan, että niitä ei olisi saanut edes pestä. "Äiti, nyt me voidaan mennä keikalle, kun meillä on paidat!" totesi Joona. Ja kun puoliväkisin riivin paidan päältä pyykkikoneeseen tuli melkein itku, että sitten ei voi mennä keikalle jos ei oo paitaa. Lohdutin, että kyllä sen paidan sieltä pyykkikoneesta vielä takaisin saa, puhtaana jopa.

Keikasta ei puhuttu mitään etukäteen, laitoin vain perjantaina poikien kalenteriin pienen Hevisaurus-kuvan. Ja lauantaina aamulla heräsin iloisiin huutoihin. "Äiti! Isi! Mennääkö me tänään kattomaan niitä hevisauruksia?!?".
Löytyi parkkipaikka, löytyi teltta ja löytyi vielä istumapaikkakin. Lopulta poikien odotus palkittiin ja lavalle astuivat ne ihan oikeat Hevisaurukset.
Juuso katseli aivan jähmettyneenä ja haltioissaan. Parin biisin jälkeen uskalsi sitten jo nousta äidin syliin pomppimaan Ugalabugalaa. Joona kertoi vielä tänään, kuinka "se Muffi Puffi tuli pois sieltä lavalta ja se käveli siinä".
Juusolle 60min kestänyt keikka meinasi olla vähän liian pitkä kuumassa teltassa. Itselle tuli myös melko heikko olo, kun tietenkin ne vesipullot olivat sitten autossa. Viimeiset 15min meni sitten meiltä kahdelta vähän ohi. Joona jaksoi paremminkin laulaa koko keikan mukana. Olihan (kiitos erittäin ahkeran etukäteiskuuntelun) kaikki biisit entuudestaan tuttuja.

Vähän luulen, että tämä keikkareissu ei ainakaan sitä fanittamisen määrää vähentänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti