torstai 3. heinäkuuta 2014

Pentuset

Maanantaina heräsin siihen, että kissa pyöri meidän makkarissa. Mies oli päästänyt sen aamulla pois kylppäristä. Ajattelin ensin, että se olisi Smirre, mutta Sindyhän se olikin. Tuli siliteltäväksi ihan viereen. Ihmettelin vähän, että se uskaltaa jättää pennut.

Sindy lähti ja tuli hetken päästä takaisin. Kantoi ensin syntyneen pennun minun viereeni sänkyyn. Totesin siinä vaiheessa, että ei vetele ja kannoin pennun takaisin koppaansa ja suljin makkarin oven.
(Pentuneiti maanantaina)
Aamutoimien jälkeen aioin mennä kurkistamaan mitä kissoille kuuluu. Laatikko oli tyhjä. Etsimme Joonan kanssa kissoja pitkin taloa ja lopulta ne löytyivät Joonan sängystä. Kannoin pennut takaisin koppaan. Kävin petaamassa Joonan sängyn ja sillä aikaa oli Sindy kantanut jo ensimmäisen pennun Juuson sänkyyn. Siinä vaiheessta tajusin, että kylppärissä siinä laatikossa on liian kylmä.

Otin palan vanhaa pinnasängyn patjaa ja leikkasin kopan pohjalle patjan lämmikkeeksi. Laitoin myös vähän paremmin pyyhkeen ja vanha paidan reunoille asti. Paita vielä niin, että sinne pääsi sisälle. Tätä tehdessäni Sindy kantoi sitä ensimmäistä pentua suussaan ja vei sen lopulta Juuson vaatekaappiin housupinon päälle. Siinä vaiheessa keksin kokeilla vanhan pyyhkeen heittämistä pahvilaatikkoon. No tämä pesä kelpasi. Toin muut pennut sitten sinne ja siirsin pahvilaatikon keittiön nurkkaan. Yöksi siirrän laatikkoa sitten puolisen metriä kodinhoitohuoneen puolelle. Pennut tuntuvat kasvavan ihan silmissä!
(pennut maanantaina)
Eilen alkoi ensimmäisellä sitten vähän jo silmät avautumaan ja tänään oli jo melkein kokonaan silmät auki tällä ensin syntyneellä. Näyttäisi vähän siltä, että tämä ensin syntynyt on narttu ja kaksi seuraavaa kollia. Ja koska kahta kollikissaa ei voi oikein samaan taloon ottaa, tulee tämä varmaankin sitten jäämään meille.
 (Pentuneiti tänään)
Joonan nimiehdotus kissaneidille oli Pöllö, mutta ehkä asiaa harkitaan vielä. Nuo kuvat, missä pennut ovat kädessä ovat niin tosi huonoja aina, kun yritän napata vain äkkiä, että pääsee raasu takaisin laatikkoonsa.
(Kaikki pennut tänään. Neiti alimmaisena.)

1 kommentti: