torstai 17. heinäkuuta 2014

Syypää punaisiin silmiin

Jotenkin suhtaudun vähän nihkeästi kaikkien lääkkeiden käyttöön raskausaikana. Yritinkin olla sitten tässä mahdollisimman pitkään ilman allergialääkitystä. Allergiani kun eivät ole ihan kamalan pahoja. Ruoka-allergiat kyllä sitten erikseen, mutta ne eivät niinkään vaadi lääkitystä, enemmänkin vain välttelyä. Koivu, heinä ja huonepölypunkki näkyivät aikoinaan allergiatesteissä. Noista pahin on koivu, mutta tämä vuosi meni aivan hyvin koivun kukinnan osalta. Pärjäsin ihan hyvin ilma lääkitystä, vain pienellä nenän tukkoisuudella.
Mutta sitten koitti juhannus ja heinä aloitti kukintansa täälläkin. Voi apua. Parissa päivässä kävi hengittäminen raskaaksi ja teki mieli raapia silmät päästä. Siinä vaiheessa sitten luovutin ja kävin hakemassa paketin Heinixiä apteekista. Lääkärin kanssa oli kuitenkin ollut puhetta toisen rakenneultran yhteydessä, että cetiriziniä sisältävät allergialääkkeet ovat turvallisia käyttää raskausaikana.
Sitruunahappo-allergiastani voisin tehdä ihan kokonaisen postauksen. On melkoisen mystinen allergia. Juuri sellainen, joka kuulostaa täysin keksityltä jutulta. Vai miltä kuulostaa, että voin syödä vain punaisia omenoita silloin kun koivu ei kuki? Tai, että annasta en oikein voi syödä, paitsi jos se on käytetty pannulla parin sekuntin ajan? Oikeastaan tuo omeana-juttu liittyy tuohon koivuun. Ristiallergia. Ja punaiset omenat ovat vähemmän hapokkaita, joten sen takia vain niitä. Ja ananaksessa oireita aiheuttaa se mehu. Kun ananakssen heittää pannulle, mehu pakenee ja loppuosa on sitten jo ihan syötävissä. Jotain juttuja voi myös syödä pieninä annoksina ja kypsennettynä. Itelläkin on välillä ihan sellainen olo, että typerää pelleilyä koko varominen, mutta kuluneen vuoden aikana sain kyllä taas muistutuksen siitä, että ei ole. Työpaikan kala oli maustettu sitruunamehulla ja kurkun turpoaminen loppui vasta allergialääkkeeseen. Ääni ehti mennä jo ihan kokonaan. Typerä allergia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti