perjantai 22. elokuuta 2014

Kaukalo

Melkein kaikki alkaa olla vauvaa varten valmiina, mutta yksi aika tärkeä juttu on tähän asti puuttunut: turvakaukalo. Joonalla oli aikoinaan käytössä kaverilta ostettu, kahdella lapsella ollut Maxi Cosin istuin.
Joona lähdössä kotiin synnäriltä 28.5.2009
En oikein pitäny siitä. Se oli painava ja huono kantaa. Kaukaloa piti kantaa kaukana itsestä, joten sen kantaminen oli tosi raskasta ja kahva oli käteen tosi huono. Koin myös aika työlääksi sen ainaisen vöillä kiinnittämisen.

Juusolle ostimme tutuilta sitten yhdellä lapsella olleen Gracon Logico S-istuimen telakalla.
Juuso lähdössä kotiin Lastenklinikalta 3.6.2011
 Tykästyin telakkaan heti. Kuinka valtavan kätevä keksintö! Tämä kaukalo tuntui myös paremmalta käteen ja oli kevyempi kantaa.

Tälle kolmannelle päädyimme sitten jälleen samaan. Tällä kertaa tosin halusin ostaa kaukalon ihan uutena. Valintaa vaikuttivat seuraavat asiat:
 • Autoliiton turvaistuintestin arvio. Logico S oli saanut tästä arvosanan HYVÄ. (Tarkemmin täällä.)
 • Aikaisempi kokemus
 • Hinta (yksi halvimmista kaukaloista telakan kanssa)
 • Yhteensopivuus meillä jo olevien matkarattaiden kanssa.
Tänään kävimme sitten viimein kaukalon hakemassa. Sattui kivasti, että kyseisessä vauvantarvikeliikkeessä oli tämä kaukalo pienessä alennuksessa ja jäljellä oli juuri ne kaksi väriä, joita olin miettinyt. Päädyimme punamustaan.
Pikkujaskan kuljetusväline
 Oli jo hetken ollut suunnitelmissa hankkia Juusolle turvavyöistuin ja kun Gracon Junior Maxi sattui olemaan myös pienessä alennuksessa, ostimme sen samalla.
Juuson uusi penkki
Autoon tulee melko ahdasta takapenkille, kun sinne pitää sovittaa kaksi turvavyöistuinta ja kaukalo. Sehän on aika selvä juttu. Mutta nämä kolme saadaa juuri ja juuri mahdutettua tukevasti Skodan takapenkille. Turvavyöistuinten ja kaukalon väliin ja juuri sellainen rako, mihin minun käteni mahtuu. Eli mies ei taida paljon turvavöitä enää kiinnitellä.
Joonan istuinta on päässyt jo aurinko vähän haalistamaan.
Nyt on kevyt olo, kun kaikki isommat hankinnat on vauvaa varten valmiina. Tosin kalenteri on sen verran täysi, että aikaisintaan 19.9. ehtisi synnyttämään.

2 kommenttia:

 1. Teillä alkaa olla hyvin pullat uunissa... Nyt vielä kypsyttelyä hetki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi helpottava olo itellä, kun ei enää ole mitään isoja hankintoja tekemättä. Nyt enää vain pitäisi järjestellä koti kuntoon tässä seuraavan kuukauden aikana ja sitten saa vauva tulla :)

   Poista