sunnuntai 10. elokuuta 2014

Paluu uudenlaiseen arkeen

Se on pojilla viimeinen virallinen kesälomapäivä. Huomenna se sitten alkaa. Päivähoito. Jo aikaisemmin kirjoitin pitkät pätkät ajatuksia tästä alkavasta virikehoidosta. Yritän olla palaamatta noihin ajatuksiin nyt, vaikka ei se selittelyn tarve oo mihinkään kadonnut. Valmistautuminen tulevaan hoitoviikkoon aloitettiin pistämällä Herra Hakkarainen pesuun
Nyt mietityttää vain, että olisiko pitänyt käydä vähän tutustumassa ja muistelemassa. Ensimmäistä kertaa pojat nimittäin palaavat kesäloman jälkeen samaan tuttuun paikkaan, eli en oikein edes tiedä miten tällaisissa tapauksissa normaalisti toimitaan. Poikien hoitohistoriahan on aika repaleinen. Joona aloitti päivähoidon ryhmiksessä ollessaan vuoden ja neljän kuukauden ikäinen. Siellä Joona ehti olla syyskuusta huhtikuuhun. Seuraavan kerran pojat aloittivat päivähoidon Juuson ollessa 1,5 vuotias. Silloin pojat menivät ensimmäiselle perhepäivähoitajalle. Siellä he ehtivät olla marraskuusta kesäkuuhun. Sitten tämä perhepäivähoitaja jäi eläkkeelle ja pojat siirtyivät syksyllä toiselle. Elokuusta helmikuuhun olivat sitten tällä toisella hoitajalla. Perhepäivähoitajilla ollessaan ehtivät käydä kahdessakin eri ryhmiksessä varahoidossa. Niistä toinen oli se sama, jossa Joona oli aikoinaan ollut, mutta eihän siellä enää samoja hoitajia tai lapsia ollut. Sitten tuli erinäisiä juttuja joiden seurauksena pojat vaihtoivat hoitopaikkaa kesken kauden. Ei paikkoihin. Joona aloitti helmikuussa päiväkodissa ja Juuso ryhmiksessä. Tämä Juuson ryhmis ei ollut kumpikaan niistä kahdesta, missä pojat olivat olleen varahoidossa, vaan ihan eri paikka.

Nyt siis onneksi saavat jatkaa noissa samoissa paikoissa. Tosin Joonalla vaihtuu melkein kaikki hoitokaverit. Paristakymmenestä tenavasta taitaa kolme tai neljä olla jatkavia. Muilla siitä ryhmästä alkaa huomenna eskari. Juuson ryhmiksessä on taas vaihtunut työntekijät yhtä lukuunottamatta. Lapsista en osaa sanoa.

Poikien kanssa ollaa jo pitkään juteltu, että päivähoito alkaa pian. Ollaan käyty katsomassa päiväkotia, kuinka siellä on remontti. Päiväkodin nykyisissä tiloissa on nyt tehty jotain remppaa ja pikkuhiljaa siihen kylkeen valmistuu laajennus. Juuson kanssa katseltiin eilen päivähoitokuvaa ja etsittiin sieltä kuvasta se jatkava hoitotäti. Kun kysyin, että muistaako Juuso kuka on E, Juuso sanoi, että ei muista. Kuitenkin sitten kun avasin albumin, osasi Juuso heti osoittaa "TUOTTA ON E!".

Eilen myös pakattiin Juuson hoitoreppu
Tänään olisi sitten vuorossa Joonan hoitorepun pakkaaminen ja uusi rompelaatikko pitäisi yhdessä Joonan kanssa askarrella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti