maanantai 22. syyskuuta 2014

Pikku-Jaskan ensihetket

Vielä maanantaina ei ollut ilmassa mitään merkkejä siitä, että synnytys olisi lähestymässä. Kävin pyörähtämässä 120km päässä katsomassa serkun vauvaa ihan yksin. Kalenteri näytti melkoisen täydeltä ja ajatukset olivat yhdessä päivämäärässä: 17.9.2014. Silloin kalenterissa luki "Kontrolli/käynnistys".

Mutta toisin kävi. Kroppa päätti lopettaa Pikku-Jaskan yksiön vuokrasopimuksen jo viikolle 38+0 ja synnytys käynnistyi tiistaina yöllä. Kolmen aikaan yöllä supistukset kävivät säännöllisiksi ja viiden aikaan kätilö on sairaalassa todennut synnytyksen olevan hyvin käynnissä. Kahdensan aikaan olen tuskaillut kätilölle hommaan menevän vielä tuntitolkulla, kun supistukset olivat niin lyhyitä ja niiden kanssa pärjäsi sänkyyn nojaamalla, hengittämällä ja tyynyä puristamalla.

No ei siihen tuntikausia sitten mennytkään, kun 8:55 syntyi Pikku-Jaska.

Ensihetkiä
Meidän paperit oli kyllä luettu hyvin, sillä jo synnytyssaliin kätilö toi saturaatiomittarin ja katsottiin pikkumiehen satikset. Hyvältä näytti.

Sain synnytyssalissa jo päälleni ihokontakti-topin. Tosi hieno keksintö. Siis tiukkaa trikoota olevan tuubitopin, jonka sisälle vauva voitiin laittaa ihokontaktiin.
Ihokontaktissa
Isoveljet kävivät jo samana päivänä katsomassa pikkuveljeä ja olivat sitä mieltä, että kyllä tuon voi kotiin tuoda.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos :D Alimmaisen kuvan on muuten ottanut Juuso 3v :D

   Poista
 2. Hyvä, että sait 'rauhallisen' ja ilmeisesti hyvän kokemuksen synnytyksestä, eivätkä pelkosi käyneet toteen. On se uusi elämä aina iso ihme!
  T. Marsa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Synnytys oli nimenomaan rauhallinen, hyvä ja jotenkin luonnollinen kokemus. Olen niin onnellinen, että sain kokea sellaisen. Tosin vielä aika hämilläni, kun tosiaan vasta tänään olisi ollut laskettu aika :D

   Poista