torstai 23. lokakuuta 2014

Päivä meidän matkassa: Iltapäivä ja ilta

Edelliseen postaukseen jatkoa.

Laskujen maksamisen jälkeen laitoin pikkukissoille matolääkkeen, siivoilin paikkoja, soitin kampaajalle (varasin ajat mulle ja Joonalle) sekä pistin pyykit koneeseen.

14:15 Syötin vauvaa ja kävin samalla ristiäisiin liittyvää puhelinkeskustelua papin kanssa.
14:45 Vaipan vaihto ja pukeminen
15:05 Joonan päiväkodin pihassa
15:15 Juuson ryhmiksen pihassa.
15:30 Kotona. Joona ja Juuso jäivät ulos ja itse menin sisälle syöttämään vauvaa.
Pojat tulivat hetken päästä sisälle ja vauvakin sai syömisensä valmiiksi.
16:30 Vauvalle kuiva vaippa ja tiskikoneen täyttö. Pojat pelasivat xboxilla. (=Äiti lipsuu pelipäivistä)
17:00 Ruuanlaittoon.
17:20 Ruoka valmiina ja syömään. Tosin risotto ei oikein maistunut pojille.
17:35 Vauva päättää haluta myös syömistä.
18:15 Menee harmo isompien poikien värkkäämiseen. Omasta siivoamisesta ei tule mitään, kun toiset pomppii sängyllä ja juoksee.
18:50 Isommat pojat kylpyyn, jotta meno vähän rauhoittuu.
19:20 Kylpijät ovat valmiina.
19:40 Vien pyykit ulos kuivumaan ja tuon sisälle takkapuita. Päätän myöhäisestä kellonajasta huolimatta polttaa pesällisen puita.
19:45 Vauva heräilee ja syötän sen, jotta saan tehdä isompien poikien iltatoimet rauhassa.
20:10 Isommat pojat iltapalallla.

Iltatoimet meillä menee joka ilta aika saman kaavan mukaan. Noin ilta kahdeksalta iltapala. Iltapalan jälkeen yövaatteet päälle ja hampaiden pesulle. Sen jälkeen molemmat pojat menevät omiin huoneisiinsa. Ensin käyn lukemassa Juusolle iltasadun ja hetki jutellaan menneestä päivästä. Sitten toivotan hyvät yöt ja sammutan valot. Sen jälkeen luen iltasadun Joonalle, jonka jälkeen jutellaan. Haluan pitää kiinni näistä pienistä kahdenkeskisista hetkistä joka ilta. Joona jää yleensä hetkeksi vielä leikkimään hiljaa ja noin yhdeksän aikaan käyn toivottamassa hyvät yöt ja sammuttamassa valot.

20:40 Pojat omissa huoneissaan, Juuso nukkuu.

Iltojen rauhallinen "oma aika" menee nykyään lähinnä sohvalla. Syön iltapalan, katson televisiota ja vauva tankkaa samalla läheisyyttä ja maitoa, että jaksaa taas yön.

22:50 Vaipan vaihto ja vauva omaan sänkyynsä. Siivoan kissanhiekan ja laitan kissoille ruokaa. Siistin vähän paikkoja aamua varten.

23:05 Omassa sängyssä. Vauva syö vielä kerran ja sitten alkaa molempien yöunet.

Oli ihan mielenkiintoista kirjata paperille tätä päivän kulkua. Eipä sitä aina itsekkään hahmota, että mihin se aika oikein menee. Normaalisti en kyllä siivoa noin paljon, mutta tämä viikko on nyt tätä ristiäisvalmistelua. Huomenna luvassa Hetkiä-postauksia ristiäisvalmisteluiden keskeltä.

1 kommentti: