perjantai 31. lokakuuta 2014

Vauvan välikausi

Välikaudet on aika syvältä. Ikininä ei tiedä millainen keli siellä ulkona on ja mitä noille lapsille oikein pukisi päälle. Tällä viikolla mittari on näyttänyt jatkuvasti plusasteita, on toppahaalarit saaneet jäädä komeroon. Tällaisilla keleillä puen Justuksen näihin.
 Ihan ensimmäisenä tietenkin kuiva vaippa. Siihen päälle puolipotkuhousut, sukat ja body. Puen nämä näin päin, koska pikkujätkä on aika kova potkimaan ja näin nuo puolipotkarit pysyvät jalassa.
Seuraavaan kerrokseen vähintää housut, joskus paitakin. Tai aika usein joku haalari.
Tällä kertaa tarvitsi tarjeta vain autossa, joten pelkät housut saivat riittää. Ulkovaatteiden pukemisen aloitan yleensä villasukista ja hanskoista. Kun ne jäävät seuraavan kerroksen alle, ei niitä saa huidottua ja potkittua pois päältä.
Ensimmäinen kyljelle pyörähtäminen lattialla

"Junasukat" ovat näin pienelle ihan parhaat, koska pitkät varret pitävät jalat hyvin lämpiminä ja pysyvät hyvin jalassa. Nämä sukat ovat "tuplamummun" tekemät. Seuraavaksi villakerros. Nämä tosin ovat puuvillaa ja niin kauniit! Tätini on muistaakseni tehnyt nämä kummipojalleni. Siis omalle pojalleen.
Viimeisenä päälle vielä haalari. Joka muuten on edelleen pikkasen iso. Pieni lakkiongelma meinaa taas olla, kun tuolla Popin trikoisella ei enää kauaa tarkene. Äitiyspakkauksen lakki on Justuksen pieneen päähän vielä liian iso. Talvilakki siis pitää jostain hommata.
Ja lopuksi koko paketti turvakaukaloon. Siinä kohti ei sitten olekkaan enää kivaa ja hermo menee täysin. Onneksi mieli paranee, kun päästään autoon ja saadaan auto liikkeelle.
Kuvan ottamisen jälkeen korjailin kyllä vielä hieman noita vöitä oikeaan asentoon. Saa jo ihan justiinsa nostaa vyöt seuraavaan pykälään. Ne kasvaa niin nopeasti nämä tällaiset vauvat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti