tiistai 11. marraskuuta 2014

Fysioterapiaa

Sanni kyseli tuolla aikaisemmassa postauksessa näkyvän teippirullan tarkoitusta ja lupasin siihen vielä palata. Olenkin aikaisemmin valottanut vähän tätä meidän perheen lasten erityistarpeista johtuvaa terapia- ja seurantaviidakkoa sekä Joonan, että Juuson osalta. Viimeksi mainitsin, että fysioterapeutin kontrollia on syksyllä tulossa ja nyt on sitten se syksy. Joonalla on myös alkamassa toimintaterapia tässä jossain vaiheessa. Maksusitoomus ollaan jo viiteentoista kertaan saatu.

Fysioterapeutti arveli Joonan kävelleen varpailla aika pitkään ja huomasi reisissa ja polvissa vähän heikkoutta sekä kireyttä takareisissä. Saimme kotijumppaohjeet. Joona inhoaa venytyksiä, koska no, nehän sattuu. Ja sattuu muuten äidillekkin! Kun olen Joonaa tarkkaillut, olen huomannut itsekkin nousevani aika helposti varpaille. Joten jumppaillaan Joonan kanssa sitten yhdessä. Ei tee äidillekkään yhtään huonoa pienet reisijumpat.

Yksi kotijumappajuttu on sitten sellainen johon tarvittiin viiva. Vedettiin maalarinteippi eteisen lattiaan tätä tarkoitusta varten.
Normaali sotku...
Sitä pitää sitten kävellä "tipunaskelilla", eli kantapää aina aivan varpaiden eteen.
Välillä laitetaan pieniä esteitä viivalle, jotta joutuu nostaa jalkaa korkealle. On muuten yllättävän hankalaa itsellekkin tuo tuollainen. Mutta mennen tulle ohi kävellessä tuossa sitten tipuaskelletaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti