tiistai 13. tammikuuta 2015

Kolmannesvuosi

Justus tuli viime viikolla jo neljä kuukautta. Pieni vauvani kasvaa ihan hurjaa vauhtia. Tosiaan heti vuoden alkuun opittiin mahalle kääntyminen ja siitä on jo kova yritys eteenpäin. Vielä siitä ei tule yhtään mitään, joten hermohan siinä menee. Välillä tosin näyttää siltä, että tuo lapsi on lähdössä lentoon.
Ensin ajattelin, että kun imetys kerran sujuu, aloitetaan kiinteiden maistelu sitten joskus lähempänä puolta vuotta. Mutta koska kasvu on ollut vähän hidasta ja Justus pulauttelee jonkun verran, päädyin sitten heti neljän kuukauden kunniaksi ruveta tutustuttamaan Justusta kiinteisiin. Aloitettiin avokadolla. Miksi juuri avokadolla? Luin tämän ja vakuutuin. Muista sivun jutuista nyt en sitten niin tiedä. Rasvaisena rehuna avokado voisi ehkä auttaa tuohon kasvuunkin jotain perinteistä perunaan paremmin. Muistaakseni nimittäis sekä Joonalle,että Juusolle on kokeiltu antaa rasvalisänä rypsiöljyä. Pullovauvalle sen lisääminen on helpompaa, kuin rintaruokittavalle. Ei se avokado oikein uppoa vielä, mutta joka päivä pieniä lusikakärjellisiä maistellaan. Seuraavaksi listalle tulee ehkä luumu.

Tältä näytti ensimmäinen maistelukerta:
3 kommenttia:

 1. Voi vitsit, eihän se ole mikään vauva sittenenää jos se kääntyy :( apuaapua! Näinkö pian tämä vauva-aika on ohitse?! Joka tapauksessa onnittelut uusista kehitysvaiheista ja kiitti tuosta linkistä ja vinkistä. :) Olin ajatellut (ja ajattelen edewlleen) aloittavani 4-6kk maistelut viljavelleillä - tulossa siitäkin postaus perusteluineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ajattelen, että ehkä sellanen "pikkuvauva-aika" on ohitse, mutta vauva-aikaa on sitten koko eka vuosi. Vauvavuosi :) Ja Justus kuopuksena tulee olemaan ikuisesti mun vauva <3
   Vellit mä ajattelin skipata tälläkin kertaa kokonaan. Aloitetaan sitten jossain vaiheessa puurot.

   Poista
 2. Ihania ilmeitä pikkumiehellä!
  Marsa

  VastaaPoista