lauantai 10. tammikuuta 2015

Kuntopuuhat hyvällä alulla

Eka viikko aktiivisempaa elämää takana ja tässä vaiheessa menee vielä tottakai hienosti.

Oikeastaan aloitin tämän enemmän liikkumisen jo kevyesti tuossa viime vuoden puolella, mutta nyt on tarkoitus sitten oikeasti tulla joka viikkoon vähintään se kolme liikuntapäivää. Liikunnaksi voin valita kaksi tai kolme seuraavista:
-vaunulenkki
-tabata
-kuntosali

Viime viikolla liikuntapäiviä tuli vain kaksi ja nekin molemmat tabataa. Tällä viikolla kävin maanantaina salilla, keskiviikkona vaunulenkillä, eilen tein lumitöitä tunnin verran Justus manducassa ja tänään taas salilla. Käytiin katsomassa miltä tuo kotikunnan sali näyttää.

Liikunta on kyllä aikalailla välinelaji. On helpompi tehdä asioita, kun on edes jonkunlaiset välineet. Itse panostin ja ostin elämäni ensimmäiset jumppatrikoot. Joona katsoi niitä hetken ja kysyi sitten, että "äiti ovatko nuokin sellaiset pitkät kalsarit?". Hehee: hävettää jo valmiiksi julkaista tällaista, mutta kyllähän jokaisessa liikunta/painonhallinta/mikäliesinnepäin-blogissa nyt pitää yksi saliselfie olla.
Poseerausta pitäis vissiin vähän treenata. Tai jospa vain jatkossa keskittyisin ihan siihen saliohjelmani kunnialla läpiviemiseen?

Lähipiiri on ollut ihanan kannustava. Sain nimittäin joululahjaksi yhtä sun toista kivaa ja kannustavaa.
Miehen paketista löytyi välineet tabatan tekemiseen (siinä auttaa ihan suunnattomasti kännykkään ladattava tabata timer) ja äidiltä sain motivaatioapua kalenterin muodossa. Koen aika motivoivana, kun voin kirjata jonnekkin ylös paljonko olen tehnyt ja mitä. Ihan paras oli tuolta kalenterista löytyvä taulukko, johon saa värittää palkkeihin kuinka paljon on missäkin kuussa liikkunut. Hei vasta kymmenen päivää tätä kuuta mennyt ja saldo on jo 5 tuntia. Se on aika suuri lisäys aikaisempaan.

Tässä vielä kuvaa keskiviikon vaunulenkiltä. Oli muuten melko pelottavaa kävellä tuosta alta. Yksi iso oksa oli jo katkennut lumen painosta tielle.

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä kuntopuuhiin. :) Itsekin pitäis - vaan toistaiseksi olen keksinyt paljon muuta tekemistä. Huoh. EI vaan jaksa. Ja nyt vielä sairastellaan tun valvomisen lisäksi.

  VastaaPoista
 2. Hei! kiva blogi sulla, taidan jäädä lukijaksi! Tuolta Sankarin ja Etnan kautta tänne löysinkin. Nyt pitää palata pikaisesti lukemaan sun tekstejä, että mikä ihme on tabata *mää oon blondi, emmää mittää tiä* . huisia viikonjatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan :) Tabata on intervallitreeni, jossa yhtä liikettä tehdään aina 20 sekuntia ja sitten pidetään kymmenen sekunnin tauko. Mulla on kotitreeninä tabata, jossa teen punnerruksia, painoilla "hiihtoa", kyykkyjä, lankkua, yhdenjalan kyykkyä, hyppynaruhyppelyä ja "mittarimatoa".

   Poista
  2. No vot! Mäkin haluan! :D *lasketaanko 20 sekuntia pullansyöntiä, 20 sekuntia kahvinjuontia....* ;)

   Poista