sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Koti kaukana kotoa

Täällä taas. Helsingin reissu takana ja hiljalleen palaillaan rauhallisesti arkeen. Ensi viikon molemmat pojat ovat vielä kotona ja seuraavalla viikolla JooJoo palaa päiväkotiin. JuuJuu menee hoitoon sitten "joskus ens kuussa", kun vointi sen sallii. Yhtä yötä lukuunottamatta saimme tämän reilun parin viikon mittaisen pätkän asustella jälleen Ronald McDonald Lastentalosäätiön talossa, eli tuttavallisemmin Mäkkäritalossa tai Mäkkitalossa.


Yksi ihanimmista jutuista taloissa on paikka, jolla ne sijaitsevat. Näin umpimaalaiselle on ihanaa päästä vähän puiden keskelle ja silti lastenklinikalle on matkaa vain alle kilometri.

Tällä kertaa huoneemme oli Vihreän talon Puna-apila. Aikaisemmin olemme olleet mm. sinisen talon Koivussa ja Vihreän talon Voikukassa.

Jokaisessa huoneessa on perheelle kolmen sängyn (ja tarvittaessa huoneeseen haettavan pinnasängyn) lisäksi oma vessa ja suihku. Jokaiselle perheelle on keittiössä oma jääkaappi ja kuiva-ainekaappi. Talosta löytyy myös sauna sekä pyykinpesutilat. Talolta voi lainata myös polkupyöriä ja lastenrattaita. Kellarista löytyy leikkitila.

Olen aikaisemmin laittanut kuvia siitä, miltä näyttää Sininen talo sisältä. On kyllä mielenterveyden pelastus, että tuollainen paikka on olemassa.

1 kommentti:

  1. Ihanaa että tuollainen paikka on olemassa mutta kivaa että ootte päässeet jo kotiin! :)

    VastaaPoista