tiistai 3. marraskuuta 2015

Minä sulle metatyön näytän...

Usein olen yrittänyt rekkakuskille selittää sitä omituista energiasyöppöä. Johonkin menee se kaikki oma virta ja päässä surisee. Nimeä en tälle jatkuvalle päässä pyörivälle kelalle ole osannut keksiä, enkä sitä oikein selittää. Onneksi Jenny Lehtinen teki sen puolestani kirjoittamalla MHL:n sivuille jutun otsikolla "Metatyön räjäyttää äidin pään". Mitä se metatyö sitten oikein on? Tiedättekö sen stereotypisen kuvan, missä mies odottaa autossa, että mikä sillä perheenäidillä taas oikein kestää? Päätin kuvata vähän tuota esivalmistelua ja metatyötä eräältä kerralta, kun oltiin lähdössä kaverin tytön synttäreille. Samalla myös avata, mikä siinä lähtemisessä lasten kanssa kestää. Valitsin kuvattavaksi tarkoituksella sellaisen kerran, missä kaikki valmistelut jäivät täysin minun kontolleni. (Eli ennenkun joku mutisee, että miksi rekkakuski ei ole osallistunut, niin ei osallistunut, kun ei ollut kotona, ennenkun juuri ennen lähtöhetkeä).

Kaksi tuntia ennen lähtöä aloin hiljalleen keräillä vaatteita sohvalle lähtöä varten. Neuleet, farkut kaikille. Mahtuukohan nuo farkut enää JustJustille? No menkööt. JooJoolla ei ole yhtään parillisia sukkia korissa... Onkohan pyykkitelineessä? Missähän JuuJuun sukat ovat?
Pojat olivat lähdössä suoraan synttäreiden jälkeen mummolaan, joten samalla piti pakata. Mitä tarvitaan yökylään? Riittääkö yksi vaatekerta? Pakkaanko jokaiselle oman repun, vai kaikille yhden laukun? JustJust tarvitsee ainakin pyjaman. JooJoolla ja JuuJuulla taitaa mummulassa sellaiset olla. Laitoinko jo JooJoolle t-paidan? JustJust tarvitsee kyllä enemmän vaatteita. JuuJuun lääkkeet pitää sitten vielä laittaa laukkuun. Unikaverit kaikille. Tarviiko JustJust? No laitetaan sille nyt tuo nalle.
Ai niin ne sukat! JustJust tarvitsee myös vaippoja. Montakohan niitä tarvitsee yökylää varten? Otetaan tuosta nyt vaikka nippu. Niin ja unirätit! Laitetaan yksi varuilta vielä mukaan. Otetaanko laukku mukaan, vai haetaanko se ohimennessä synttäreiden jälkeen? Mukaan. Ai niin, turvakaukalo, telakka ja pussillinen vauvanvaatteita ystäväpariskunnalle. JustJustilla on "vain syli kelpaa"-päivä, joten kaikki tämä tehdään 10kg kahvakuula kainalossa.
Parasta varmaan kantaa tavarat autoon etukäteen. Peräluukkuun on jäänyt vähän tavaraa. Saunan kattoa varten bitumilevyjä pari pakettia. Mihin ne voi kantaa? Ne kestävät ulkoilmaa, joten ne voi jättää kuistille. Hiekkapuhallushiekkaa? Ne ei ehkä tykkää sateesta... Mihin ne? 50kg hiekkaa autotalliin ja kaukalo, telakka, vaatepussi ja poikien laukku auton perälle.

Tunti aikaa lähtöön. Välipalat syömättä ja lahja paketoimatta. Lahja onneksi oli hommattu JooJoon kanssa hyvissäajoin. Pojat välipalalle ja itse paketoimaan lahjaa. Isommat pojat söivät ja lähtivät. JustJust söi ihmeen hiljaa (seisoin seliksi) ja kun katsoin oli päätetty kiskasta pussi pitsamaustetta.
Siivoa pöytä. Paketoi lahja. Kortti!! Onko mitään valmiina? Olisiko tämä sopiva? Ai tästä on irronnut osia. Pitää äkkiä korjata. Missä on teippi? Mitä tähän kirjoittaa? Missä on kynät?

Ala valmistella poikia "nyt vaatteet päälle, kohta lähdetään!". Sano sama noin kymmenen kertaa, pue JustJust ja mieti samalla koko kela alusta "onkohan kaikki mukana?". Itselle vaatteet ja kevyt meikki: Oltiin kerrankin ajoissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti