torstai 31. joulukuuta 2015

Paska vuosi

"Paska vuosi" totesi rekkakuski. Olen kyllä ihan samaa mieltä. Kulunut vuosi on ollut toiseksi raskain ikinä. Tätä pahempi on ollut vain 2011. Mitäpä tässä vuoden aikana on sitten oikein tapahtunut?

Tammikuussa oli kamala tsemppi päällä terveemmän elämän suhteen. Löytyi jopa liikunnan ilo. JustJust oppi kääntymään ja sai maisteltavakseen ensimmäiset kiinteät ruuat.

Helmikuu kiteytyi aika paljon tähän kuvaan:
Helmikuu ja maaliskuu olivat blogissa aika hiljaisia. Etukäteen oli huoli ja murhe. Perheemme seilasi jälleen Helsingin ja Pohjanmaan väliä ja eli hetki kerrallaan erilaista arkea Mäkkäritalossa. Mutta JuuJuu on pieni urhea taistelija ja selvisi tästäkin. Vaikka huonekaveri sai RSV:n ja tuliaisena Helsingistä tuli norovirus. Helsinginreissun seurauksena jo hyviä öitä nukkunut JustJust alkoi heräillä öisin tunnin tai kahden välein.

Huhtikuussa puraisi ompelukärpänen ja sille innolle ei ihan heti oo loppua näkymässä. Harmi vain kun aikaa on niin vähän. Toukokuussa pamahti päälle sitten ihan totaallinen väsymys. JustJust valvotti yöt ja edellisistä täysistä yöunista alkoi olla hiljalleen 10 kuukautta. Ja kuten jokaisella JuuJuun leikkausreissulla henkinen väsymys ja paineen purkautuminen tuli taas parin kuukauden viiveellä. Väsymys alkoi jo näkyä arjessa selviämisenä. Kävelin päin seiniä ja pudottelin tavaroita. Likaiset astiat keräsin tiskikoneen sijaan jääkaappiin (ystäväni totesi tässä vaiheessa, että haiseehan ne siellä vähemmän). JuuJuun 4v neuvolassa sain sitten suuni auki ja kerrottua, että nyt väsyttää vähän liikaa. Saimme kotipalvelutyöntekijän käymään meillä jo seuraavalla viikolla. Tätä apua meidän perheelle on jatkettu nyt koko syksyn ja se on ollut ihan korvaamatonta!

Kesällä juhlittiin pikkuveljeni häitä ja blogissa olikin sitten todella hiljaista. Heinäkuun ainoa postaus käsitteli lähistöllä sijainneen alakoulun pihavaraston polttamista.

Elokuu toi mukanaan uusia tuulia. JooJoo aloitti eskarin ja JuuJuu siirtyi ryhmiksestä päiväkotiin. JooJoon huoneen remppakin valmistui. Syyskuussa pääsin mukaan Onni Blogieihin. Lokakuussa talomme valtasivat pikkukissat. Niistä täällä pyörii enää viimeinen, Neiti C, joka lähtee lauantaina uuteen kotiinsa. Kaikki söpöt karvapallerot saivat siis hyvän kodin itselleen!

Marras- ja joulukuu tuntuvat menneen vain ohi tässä sivussa. Joulukuussa kävin pari viikkoa vähän tekemässä töitä, kun tein kahden viikon mittaisen sijaisuuden. Joulukuussa selvisi myös, että ensi vuosi tarkoittaa todellakin tässä perheessä uusia tuulia, sillä rekkakuski sai kenkää. Tarkemmin sanottua, myytiin auto alta, joten joululahjaksi posti toi ilrisanomisilmoituksen ja työtodistuksen. Kun vielä aatonaattona hajosi pyykkikone, alkaa tuntua taas siltä, että tästä ei ole suunta kuin ylöspäin.

Mutta nyt lähden kauppaan ja sitten valmistaudutaan ottamaan vastaan uusi, parempi vuosi!

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA KAIKIKKE BLOGIN LUKIJOILLE!

2 kommenttia:

 1. Voi ei! Teillä on kyllä ollut kamala vuosi! Toivottavasti sentään tuosta auton myynnistä oli jotain viitteitä etukäteen eikä vain ihan yllärinä kirjeitse tullut..?

  Ensi vuodesta ei oikeasti mitenkään voi tulla pahempi! :) Ja olihan teillä viime vuodessakin ihania asioita. Muistele niitä ja keskity uudessakin vuodessa juuri niiden hyvien asioiden vaalimiseen. Vaikka taloudellinen tilanne nyt heikkenee, on teillä kuitenkin enemmän aikaa yhdessä jne.

  Oikein ihanaa ja onnellista vuotta 2016 koko teidän perheellenne!

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllähän siinä viikon varoitusaika oli, et työt loppuu.
  Olihan tuossa viime vuodessa paljon hyvää. Ainahan sitä on. Helpompi vuosi olisi silti jo ihan kiva.

  VastaaPoista