maanantai 11. tammikuuta 2016

Leggareita pojalle?

Meillä on kotona aika kuuma aina, joten yleisin vaatetus millä JustJust kotona hengailee on vain body ja puolipotkarit/sukkahousut/leggarit. Viimeaikoina JustJust on ottanut melkoisen kasvuspurtin ja ohuempien housujen pino oli huvennut melko matalaksi, joten päätin jatkaa ompeluharjoituksia. Noshin sivuilta löytyi ilmainen leggareiden kaava, joten ajattelin kerrankin ommella jotain ihan oikein oikean kaavan mukaan. Pieneksi käymisen lisäki pinoa on pienentänyt myös kulutus. Kun jo kolmas muksu käyttää samoja puolipotkareita, saattaa käydä näin
Nämä Tutan puolipotkarit ovat kuitenkin niin sopivan malliset, joten en viitsinyt roskiinkaan heittää. Tilasin aikaisemmin Noshin askartelupussin ja etsiskelin sieltä sitten sopivia palasia näiden tuunaamiseen.

Arkartelupussin kankaissa oli pari juuri JustJustin leggareiden kokoista palasta. Päädyin diagonaali-kankaaseen. Mutta koska ompeluaikaa on lähinnä iltaisin, tuli sitten tehtyä väsyneenä pikku moka ja leikkasin kaksi saman jalan lahjetta. Piti sitten tehdä kahden leggarit ja koska kangasta ei ollut enempää, piti valita toiseen lahkeeseen jotain muuta kangasta. Ensimmäisten kohdalla pitäydyin Noshissa, mutta kahdet samanlaiset tuntuivat vähän tylsiltä, joten toisiin valitsin sitten PaaPiin Kaino-kangasta.
Nyt on kolmet uudet (tai melkein uudet) leggarit pikku vipeltäjälle. Näistähän tuli ihan kivat.Käytättekö te pojilla leggareita?

2 kommenttia:

  1. Sinne liki kouluun menoa, mun mielestä poika voi käyttää ihan hyvin leggareita. Sukkahousutkin on ihan ok alushousuina ihan kouluunmenoon asti. Kouluikäisellä pitää housut sitten olla jo selkeästi collage tyyliset housut, eikä leggarit. Leggarit on kalsarit, joita voi käyttää kyllä housujen alla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo aika samoilla linjoilla oon itsekkin. Tosin meillä pojat rakastaa pitää "kalsaripäiviä" joten vois olla ihan kiva ommella niille jotkut leggarit "kotihousuiksi". Noi Noshin ja PaaPiin kankaat kun on niin ihanan pehmeitä.

      Poista