maanantai 4. tammikuuta 2016

Miniloma Kalajoella

Reissukuume. Se iski kuin salama kirkkaalta taivaalta ja valtasi rekkakuskin mielen perjantaina. Isommat pojat lähinnä hyppivät seinille tekemisen puutteessa ja hermo alkoi kiristää yhdellä sun toisella. Jotain oli keksittävä. Koko päivää ei viitsisi autossa istua, joten piti tutkailla, että mitä kivaa sitä voisi tehdä 200km säteellä kotoa. Miniloman kohteeksi valikoitui sitten Kalajoki ja SaniFani.

Lauantaina lounaan jälkeen pakkasimme kamat autoon ja käänsinne Skodan nokan kohti Kalajokea. Perille päästyämme nakkasimme kamppeet hotellihuoneeseen ja suuntasimme uimaan. Meillä päin ei ole mitenkään hyvät mahdollisuudet harrastaa esimerkiksi vauvauinteja ja senpä takia JustJust ei ollut vielä kertaakaan uima-altaassa käynyt. Ensin näytti siltä, että tästä ei tule nyt yhtään mitään. JustJust aloitti huutamisen jo pukuhuoneessa, jatkoi sitä saunassa ja suihkussa ja huusi vielä altaillakin. Sitten muistin repussa olevan tutin ja sen turvin pikkuhiljaa uskalsi pieni hurjapää avata silmät ja sulkea suun. Hetken päästä olikin sitten jo oikein hyvä mieli. Nyt kun JooJoo osaa jo pysyä kellukkeiden avulla pinnalla, on tuo kylpylässä käyminen helpompaa. On vain kaksi, joista täytyy pitää koko ajan kiinni.
Uinnin jälkeen oli pikkumies jo aika väsykssä, mutta hyvin jaksoi vielä syödä ja seurata muun perheen keilaamista. Keilaaminen oli poikien mielestä sen verran kivaa, että sit'ä pitää käydä kokeilemassa vielä joskus toisenkin kerran. Illalla pienemmille pojille maittoi uni aika hienosti ja aamulla oli taas täysi tohin päällä. Aamupalalla tuijotettiin kelloa tiiviisti ja odotettiin leikkipaikan aukeamista. Siellä oli hyvä käydä riehumassa enimmät virrat pois ennen kotimatkaa. Sain osakseni vähän pitkiä katseita, kun JustJust pyyhälsi isoveljien perässä liukumäkeen. Mitäpä sitä perässä kävelemään (tai juoksemaan) kun kerran toinen osaa itsekkin. Ensin tosin useamman laskun verran JooJoo piti pikkuveljeä sylissä. Putkiliukumäkeen en myöskään päästänyt pienintä ihan yksikeen, mutta sieltäkin laskeskeli välillä ääneen naurava parivaljakko.


Tämän viikon kohokohta onkin sitten uusi pesukone! Tänään ei vielä ollut se päivä, että olisin arjen pelastuksen saanut noutaa kotiin. (Tai siis pistää rekkakuskin noutamaan).

1 kommentti:

  1. Oi, meilläkin on varattuna muutaman viikon päästä viikonloppu kalajoella :) Meidän sakki viihtyy kylpylöissä :D

    VastaaPoista