torstai 21. tammikuuta 2016

Palikkapyykki

Kun rekkakuski on kotona, ehdin välillä tehdä niitä "tuokin pitäisi jossain vaiheessa tehdä"-hommia. Yksi tällaisista on lelujen putsaus. Tammikuun kovat pakkaset ovat olleet hyötykäytössä ja petivaatteiden lisäksi pakkasessa on ollut raikastumassa pari pyykkikorillista pehmoleluja. Seuraavan otin sitten työn alle Dublo-legot. En edes tajua mitä töhkää niihin oli kertynyt. Säilytyslaatikon pohjallakin oli jotain tahmaa. Rekkakuski ihmetteli, että "mitä ihmettä sä oikein teet?". Eskarista kotiutunut JooJoo ymmärsi heti. "Äiti mitä sä teet? Ai sä peset niitä! Senkö takia, että ne ei sitten enää haise?".

Jotkut ilmeisesti pesee legoja myös tiskikoneessa tai pyykkikoneessa. Itse en uskaltanut lähteä kokeilemaan miten onnistuu. Sen verran vähän kuitenkin noita palikoita on, että ne jaksaa pestä käsin. Onko muilla kokemusta legojen pesemisestä jossain koneessa? Entä miten muuten teillä putsataan leluja, vai putsataanko?
2 kommenttia:

  1. Vaikka en jutku olekaan, niin pyykkikoneessa Duplot pesen. Palikat isoon pesupussiin tai sen puutteessa umpinaiseen pussilakanaan ja hienopesuun. Kuuluu vähän kolinaa, mutta puhdasta tulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin tarttisin sen ulkopuolisen oikolukijan näille mun teksteille :D

      Poista