maanantai 15. helmikuuta 2016

Vapaa-aikanani minä kirjoitan kirjeitä

Kirjoittaminen on minulle luonteva tapaa jäsentää ajatuksia. Tietokoneella kirjoitan nopeasti. Oikeastaan melkein yhtä nopeasti kuin puhun. Tällaisen nopean kirjoittamisen lisäksi pidän myös hitaammasta lähestymistavasta. Blogin kirjoittamisen lisäksi harrastan kirjoittamista toisessakin muodossa. Pitkäaikaisin harrastukseni on nimittäin ihan perinteinen kirjeenvaihto. Mikään ei voita perinteistä etanapostia. Vaikka tuo armas posti meinaakin tehdä tästä harrastuksesta koko ajan vain kalliinpaa jatkuvilla postimaksujen korotuksilla.

Olen aloittanut kirjeenvaihdon jo joskus 1994, kun opin lukemaan ja kirjoittamaan. Ensin kirjoittelimme kirjeitä naapurin tytön kanssa. Joskus ala-asteen aikana kuitenkin sitten aloitin kirjeenvaihdon muutamien muidenkin kanssa. Kirjeenvaihtoharrastus kulki mukana alakoulun jälkeen vielä yläkoulu- ja lukioajan. Joskus AMK-aikana sitten hiljalleen olivat kaikki kirjekaverit pudonneet matkasta ja harrastukseen tuli parin vuoden tauko. Joskus 2007 tai 2008 kuitenkin innostuin hommasta uudestaan ja etsin netistä kirjeenvaihtoilmoituksia. Nykyään minulla on kymmenkunta kirjekaveria.

Saapuneet kirjeet säilytän hyllyn päällä servettitelineessä. Siinä ne pysyvät hyvin saapumisjärjestyksessä ja tulee sitten vastattua samassa järjestyksessä. Harvoin on näin isoa "rästipinoa", pyrin vastaamaan parissa viikossa.
Joskus silloin "ysärillä" oli kirjepapereiden hankkiminen helppoa. Jokapaikastahan niitä myytiin. Nykyään harrastus on harvinaisempi ja sitä myöten kirjepapereiden hankkiminen on haastavampaa. Joku lehtiö tuleekin ostettua sitten aina jos vain jossain vastaan tulee. Aika paljon kuitenkin ostelen kirjepapereita facebookin "Kirjepapereita myyhään ja vaihdetaan"-ryhmän kautta. Useat harrastajat tilaavat papereita ulkomailta.
Kirjepapereita parempi valikoima onkin sitten kaikenlaisia teippejä, joilla suljen kirjekuoret. Esimerkiksi Teippitarhalla on aika hyvät valikoimat kaikenlaisia teippejä. Teipeillä ja tarroilla saa myös koristeltua ihan tylsän valkoistakin paperia kirjeenvaihtoon käytettäväksi. Teippien ja postimerkin lisäksi liimaan kirjekuoreen yleensä osoitetarran. Moni paikka niitäkin myy, mutta omani olen tainnut tilata joskus muutama vuosi sitten Vistaprintiltä.
 Kynän valitsen yleensä paperin mukaan. Jos mahdollista, tykkään kirjoittaa kuitukärkikynillä. Ohuemman paperin kanssa valitsen sitten kuitenkin kuulakärkikynän.

Jos kirjeenvaihto kiinnostaa, niin suosittelen tutustumaan Facebookissa toimiviin "Etanapostin ystävät" ja "Kirjeenvaihto"-ryhmiin.

Vapaa-aikanani minä kirjoitan kirjeitä. On ihanaa kun postilaatikosta löytyy jotain muutakin kuin mainoksia ja laskuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti