sunnuntai 27. maaliskuuta 2016

Hyvää pääsiäistä!

Oma fiilis on aika surullinen. Facebookissa seinä on täyttynyt kuvista ja linkeistä koskien Ylivieskan kirkkopaloa. Tuli tuolla kaupungissa joskus muinoin asuttua pari vuotta ja jotenkin on tosi iso suru kotikirkkonsa menettäneiden puolesta. Samalla tuhoutui korvaamaton pala historiaa, kun 1700-luvulla rakennettu kirkko paloi maantasalle. Ihan vaan jonkun nuoren jätkän "loistavasta" ideasta.

Muuten pääsiäinen on mennyt aika rauhallisesti. Täällä Pohjanmaalla trullit kiertävät lankalauantaina ja kierrettiin mekin poikien kanssa eilen virpomiskierroksella. Taitaa olla nykyään suuntaus enemmänkin se, että käydään vain tuttuja virpomassa. Omassa lapsuudessani me ei jaeltu mitään vitsoja, vaan me laulettiin. Ja muistan kuinka yhtenä vuonna kierrettiin isolla porukalla kaikki talot aina kolmen kilometrin päähän kotoa. Kokolle ei tänä vuonna jaksettu sitten enää lähteä, mutta omalla pihalla paistettiin illalla makkaraa.

Pääsiäisvapaalle lähteminen oli tänä vuonna erityisen mukavaa, sillä työkaveri oli tehnyt aivan ihanan pääsiäiskoristeen paperinarusta, jonka arpoi opettajien ja muun henkilökunnan kesken. Koko viikon olin tuota ihanaa keltaista pääsiäismunaa ihastellut ja taisin hihkaista ihan ääneen, kun arvontalaatikosta nousi minun nimeni.

Millaisia pääsiäsperinteitä teillä on?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti