sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Satokautta lautaselle

Tuossa taannoin Satokausikalenterin Facebook-sivulla haettiin testaajia satokausiresepteille. Kuulosti sen verran jännältä, että päätin astua ulos mukavuusalueeltani ja ilmoittautua mukaan testaamaan. Palkinnoksi testaamisesta ja kommenteista saisin Satokausikalenterin ja reseptivihkon. Blogipostauksesta en enää mitään etua saa, kirjoittelen tämän ihan omaksi huviksi.

Sain sähköpostiini Hannalta kaksi reseptiä, joista oli tarkoitus sitten saada aikaan jotain hyvää ja ajankohtaista. Kun ruokalistallemme kuuluvat lähinnä perunamuusi ja uunimakkara, riisi ja kana sekä makaroonilaatikko, ymmärsin reseptit saatuani astuneeni todellakin mukavuusalueeni ulkopuolelle. Ostoslista kouraan ja kauppaan. Sieltä mukaan lähti mm. tällaisia aineita:
Ensimmäinen resepti oli kalaa, nuudelia ja ananasta vietnamilaisittain.

Ensimmäinen ongelma tuli jo heti kalan kanssa. Täällä tuppukylässä, missä asustellaan, kun ei pahemmin tuoretiskejä ole kymmenien kilometrien säteellä. Kolme kauppaa kierrettyäni päädyin lopulta luovuttamaan ja otin pakastealtaasta lohi- ja seitipaloja. Yllättävän hyvin toimi niidenkin kanssa tämä. Riisinuudelit eivät ole ihan suurinta herkkuani ja luulenkin, että kun (!) teen tätä toiste, korvaan ne joko toisenlaisilla nuudeleilla tai vaikka nauhapastalla. Ohjeessa mainittua kalakastiketta en löytänyt sitrusallergiselle sopivana versiona, joten kokeilin korvata sen kalaliemellä. Toimi ihan kivasti. Samoin allergian takia jätin limen pois. Se olisi varmasti tuonut kivan piristyksen.

Suuri harmi itselleni oli, että tuore ananas kuuluu allergialistallani "voi maistaa ihan vähän"-osioon, sillä tämän ruuan ananaskastike oli aivan valtavan hyvää! Ruoka muutenkin oli kyllä oikein hyvää, vaikkakin varmasti tuoreella kalalla pakasteveriota parempaa. Lasten kommentti oli tottakai "mä en taida oikein tykätä tästä" jo ennen maistamista. Maistamisen jälkeen nämä kulinaristisesti rajoittuneet kakarani pyysivät lupaa nousta pöydästä. JuuJuu sentään söi vähän nuudelia ja JooJoo napsi salaatista mandariinin paloja.
Toinen resepti oli Mandariini-quinoasalaatti

Tiesin kyllä, että quinoa on jotain pieniä nöölejä, mitä löytyy riisihyllystä. Karpalo on itselläni yksi niistä aika pahoja allergisia oireita aiheuttavista marjoista, joten otin ohjeen kuivattujen karpaloiden tilalle tällaisen pussin
Vähän oli tuo quinoan huuhteleminen haastavaa, kun siivilässä oli liian isot reiät. Sain lopulta kuitenkin suurimman osan pysymään kyydissä ja salaatin onnistumaan. Lopputulos oli oikein kiva, muistuttaa mielestäni vähän appelsiiniriisiä.


Jos haluat päästä itse kokeilemaan näitä ja muita Satokausireseptejä, niin reseptivihko on tilattavissa TÄÄLTÄ.

1 kommentti:

  1. Rohkea oot ollut, multa olis kyllä jäänyt tekemättä.
    Tuuppa käymään Aurinkokujalla ja osallistu arvontaan.
    Hyvää alkanutta viikkoa.

    VastaaPoista