keskiviikko 24. elokuuta 2016

Huutava kameli ja muuta mukavaa

Palataan hetkeksi tuonne melkein parin kuukauden taakse, sinne ihanaan kesään ja meidän kesälomareissuun. Tällä kertaa reissun kohteen valikoi isäni. Nimittäin Västeråsissa järjestettiin Power Big Meet, jonne isäni halusi lähteä. Matkaan lähdettiin jo aamupäivällä keskiviikkona, jotta lasten kanssa olisi ihan rauhassa aikaa ajella. Pojat olivat aivan revetä liitoksistaan jännityksestä, kun odoteltiin satamassa auton pääsyä laivaan. Laivalla JustJust oli niin innoissaan ikkunasta näkyvästä merestä, että ei meinannut millään malttaa edes nukkua.
Aamulla laiva oli perillä Tukholmassa ja lähdettiin hiljalleen ajelemaan kohti Västeråsia. Ehdittiin käydä rauhassa syömässä ja katsella maisemia. Oma vanhojen autojen tuntemukseni rajoittuu lähinnä siihen, että olen nähnyt Disneyn Autot-elokuvat. Mutta silläkin pääsi jo aika pitkälle, sillä väriä vaihtava Ramonehan on Impala ja sellaisia nähtiin parikin. Mutta eniten innoissaan olin kyllä siitä, kun silmiin osu Hudson Hornet!
Yllättävän hyvin pojatkin jaksoivat autoja kierrellä useamman tunnin ajan. Illaksi ajelimme sitten Eskilstunan kautta Starralholmeniin, jossa yöpaikkamme sijaitsi. Olimme valinneet B&B paikan nimeltä Östa Gård ja oli kyllä todella kaunis paikka! Ja olo oli todella tervetullut, kun meitä oltiin tullessa heti vastassa.


Perjantaina vanhempani käänsivät auton nokan uudelleen kohti Västeråsia, mutta me otimme keulan kohti vastakkaista suuntaa ja Kolmårdenia. JuuJuu tosin ilmeisesti sai jonkun auringonpistoksen tai ylirasituksen ja oli aika huonovointinen koko päivän. Onneksi Kolmårdenista sai vuokrata vedettävät kärryt ja JuuJuu lähinnä sitten makoili niiden kyydissä. Monenlaisia eläimiä nähtii, joista mieleenpainuvin oli ehkä rääkyvä kameli. Kondolihissikierrokselle JuuJuu ei jaksanut lähteä, joten käytiin JooJoon ja JustJustin kanssa sitten kolmestaan. Tuonne pitää kyllä lähteä vielä uudemman kerran.
Lauantaina JuuJuu oli edelleen aika väsyneen oloinen, joten päätettiin pitää leppoisa makoilipäivä. Olin torstai-iltana käynyt kiertelemässä lähialuetta (eli etsimässä geokätköjä) ja löytänyt puiston, jossa viikinkien riimukiven lisäksi oli minigolf-rata, uimaranta ja leikkipuisto. Siellä vietimme sitten lauantaista aamupäivää makoillen varjossa, leikkien, uiden ja eväitä syöden.

Puistoilun jälkeen sitten suuntasimme syömään lähistöllä olleeseen ravintolaan ja sen jälkeen kävimme katsomassa matkan varrelle sattunutta Gripsholmin linnaa.

Tämän jälkeen matka jatkui Tukholmaan ja satamaan ja seuraavana aamuna sitten kotiin. Oli kyllä kiva reissu ja säiden suhteen meillä oli todella hyvä tuuri. Vesisateet sattuivat aina automatkoille!

1 kommentti:

  1. Kolmården on ihana!! Käytiin pari vuotta sitten kun sitä vuoristorataa vasta rakennettiin. Nyt pitäisi mennä testaamaan sitä! :)

    VastaaPoista