keskiviikko 17. elokuuta 2016

Koulupuu

Kesään kuuluu omakotitalossa tietysti aina pieni (tai vähän isompi) määrä erilaisia pihahommia. Viime kesän projekti oli sauna (josta pitäisi jossain vaiheessa tehdä ihan oma postauksensa) ja terassi, mutta tänä kesänä ei jotenkin ollut intoa mihinkään isoon lähteä. Vähän siistittiin hiekkalaatikon reunoja ja istuteltiin muutamia juttuja.
Olen jo joskus kauan sitten saanut päähäni, että haluan lapsille "koulupuun". Eli sinä kesänä, ennenkun koulu alkaa, jokainen lapsista saa valita itse puun, joka istutetaan pihalle. Niinpä suuntasimme sitten puutarhalle isompien poikien ja äitini kanssa. Aikansa kierrettyään JooJoo sai valittua puun itselleen. Pihaamme tuli Korenpihta. Myös JuuJuu halusi valita jotain ja valitsi sitten kauniin oranssina hehkuvan ruusun.

Alunperin ei ollut suunnitelmissa tehdä mitään koivuriviä tontin reunaan, mutta kun kunnan ukkelit veti tontin reunasta ison siivun auki valokuitukaapelia varten, tuli sitten hyvä tilaisuus tökkiä valmiiksi pehmeään maahan talon nurkilla kasvavat koivuntaimet.
Kovasta kastelusta huolimatta, osa noista ei jaksanut lähteä kasvamaan. Onneksi noita taimia piisaa pitkin tonttia, joten keväällä sitten uutta yritystä kuolleiden tilalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti