sunnuntai 23. lokakuuta 2016

Matto vanhoista pyyhkeistä

Olen törmännyt useamman kerran netissä videoon, jossa vanhoista pyyhkeistä tehdään kätevä vessanmatto. Tiedättekö niitä videoita, joissa kaikki näyttää niin kivalta, nopealta ja helpolta. Ei muuta ku tuumasta toimeen...
Ensin valitaan pari vanhaa pyyhettä. Tarvitaan myös sakset, nuppineuloja, lankaa ja neulaa. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty kolmea pyyhettä, mutta tähän väliin sattui kotoa löytymään vain kaksi sellaista, jotka raaskin leikkoa. Mutta mitä enemmän pyyhkeitä, sen isompi matto. Aluksi leikataan pyyhkeistä nuo kovat reunat pois.
Seuraava vaihe on leikkoa pyyhkeet suikaleiksi. Itse valitsin suikaleiden leveyden ihan vain tuon mustavalkoisen pyyhkeen raitojen mukaan. Sinisistä suikaleista tuli sitten vähän millaisa sattuu, kun en jaksanut mitata, mutta se ei suuremmin lopputuloksessa näkynyt.
Leikkaamiseen meni ihan järkyttävän paljon enemmän aikaa, kuin ajattelin ja joka paikka oli ihan täynä pientä lankasilppua. Kun pyyhkeet on suikaleina otetaan kolme suikaletta, ommellaan niiden päät yhteen nippuun ja ruvetaan letittämään. Aina kun yksi suikale loppuu, sen päähän ommellaan seuraava.


Kun kaikki suikaleet on käytetty, on lettiä aika pitkästi. Alkuperäisessä ohjeessa matosta tehtiin täysin pyöreä, joten lähdettiin vain rullaamaan, mutta koska itse halusin matosta vähän soikeahkon, taitoin alkuun letin kahtia. Lettiä siis vain kierretään kiekoksi ja ommellaan kiinni.

Ompeleminen oli yllättävän raskasta. Sain aika monta haavaa, täydellisen hermojen menetyksen ja neulan vääntymään aivan mutkalle. Mutta lopulta siitä sitten tuli matto. Hassusti siitä hiljalleen tuli melkein pyöreä,vaikka tosiaan soikeaa yritin. Vähän häiritsee nuo kokonaan siniset pätkät tuolla seassa, mutta ei niin paljon, että olisin jaksanut purkaa.

Lopuksi päätin käyttää tähän myös toista DIY-ideaa, mihin olen joskus netissä törmännyt, ja tehdä liukuesteen maton pohjaan kuumaliimalla. Vaikka matto tuleekin mattapintaiselle kaakelille, niin silti vähän mietityttää jos se siitä jalan alta luistaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti