maanantai 3. lokakuuta 2016

Nuolihuppari

Olen hillonnut kaapissa taas kuukausi tolkulla tuota Noshin nuoli-kangasta. Ostin sen sitä varten, että JustJust saa siitä jumppiksen. Jotenkin kaavan etsiminen ja aloittaminen oli taas ihan ylivoimaista puuhaa. Kirjastossa lehtien selaaminen vilkkaan kaksi vuotiaan kanssa on melkoinen haaste. Lopulta nappasin vain matkaan Ottobren 4/2015 ja päätin soveltaa sieltä löytyvää haalaria aika rankalla kädellä.
Alkuperäinen kaava oli vuorellinen ulkovaate, mutta tästä oli tarkoitus tulla sisällä käytettävä. Kaava kelpasi muuten oikeastaan sellaisenaan, mutta hupun jouduin piirtää uudestaan. Jouduin myös tosissaan miettiä, että miten saan kaikki palaset sopimaan kankaalle.
Lopulta tästä tuli sitten taas sellainen työ, että jos olisi joku kässänope kaverina, kuskaisin tämän mallikappaleeksi kouluun. Voisi opettaja näyttää mikä kaikki voi mennä yhden vaatteen kohdalla pieleen. Ihan ensimmäisenä se, että tyhmästä (ja ennenkaikkea laiskasta) päästä kärsii koko ruumis. En jaksanut kaivaa ohjetta esiin, vaan rupesin vain laittamaan vetoketjua. No arvaahan sen mitän siinä sitten kävi. Eihän siitä hyvä tullut. Seuraava ongelma tuli vastaan sitten hupun kanssa. Kokeilin ensimmäistä kertaa kaksoisneulaa hupun etureunan tikkaamiseen ja sehän veti sitten koko reunan ihan aalloille. Tämä on tapahtunut jo aikaisemmin Korppi-huppareiden kanssa, joten päädyin sitten samaan ratkaisuun, kuin silloin: resoria reunaan.
Lopputulos on "käyttökelponen". Näyttää kauempaa ihan hyvältä, mutta yksikään sauma ei kyllä kestä lähempää tarkastelua. Kivasti saavat nyt isoveljen kanssa samistella, kun tilasin JooJoolle samaa kangasta olevan hupparin. Oikeastaan tekisi mieli hommata JuuJuulle tämän sarjan housut.
Kaavan koko oli 92, mutta tästä haalarista tuli kyllä aika reippaasti isompi, kun jätin vuoren tekemättä ja laitoin resorit hihan- ja lahkeensuihin. 92 kokoa käyttävä JustJust meinaa hukkua tähän, joten taitaa tulla enemmän käyttöön vasta keväämmällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti